22.2.2018

Sušić: Moram dokazati sebi i svima koliko znam i mogu!

Objavljeno : 05-02-2018 10:24h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Tino Sven Sušić povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine skrasio se u belgijskom Royal Antwerpu, petoplasiranoj ekipi u ‘Jupiter’ ligi.

U razgovoru za medije u Belgije komentarisao je odnos sa Baždarevićem.

“Odnosi su bili ok, ništa posebno, ali korektni. Uvijek sam bio u krugu reprezentacije, sada je na meni da se u Antwerpu izborim za mjesto i igram, a onda je na izborniku da odluči hoće li me zvati ili ne. Naravno da u posljednje vrijeme nisam zaslužio poziv, dok ne igraš standardno, ne možeš biti pozvan u reprezentaciju”, kazao je Tino Sven Sušić za ‘Goal’.

Promjene su se dogodile i na klupi BiH, tamo je stigao Prosinečki…

“Ne poznajem ga, ali naravno da sam o njemu čuo puno sjajnih priča. I kao o igraču, i kao o treneru. Svatko bi uvijek volio biti dio reprezentacije, tako naravno i ja. Ali, prije svega moram biti pravi na terenu, nametnuti se i postati važan igrač Antwerpa, sebi, ali i svima dokazati koliko znam i mogu. A tek onda ćemo pričati o reprezentaciji”, rekao je Sušić junior.

Dinamo je svoje redove pojačao jednim BiH reprezentativcem, u Maksimir je stigao Izet Hajrović. Upoznali ste ga kroz reprezentaciju, kakav je vaš dojam u novom pojačanju modrih. “Ma tu nema dvojbe, Hajrović je pravi igrač. Sigurno da je veliko pojačanje, ali i razina više u odnosu na HNL. Ako sve bude kako treba, Dinamo će s njim biti kvalitetniji” završio je Sušić.