19.1.2019

‘Široki je rodni grad moje djece, a BiH njihova domovina’

Objavljeno : 11-03-2018 10:17h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prvenstvena prognoza nam govori da momčad s Pecare još uvijek ima priliku osvojiti naslov prvaka, a u najgorem slučaju, pobjedom nad rivalima iz Sarajeva zacementirati se na trećoj poziciji. Uoči utakmice sa Sarajevom, razgovarali smo sa širokobriješkom legendom – Wagnerom!

Na upit što očekuje od utakmice, Wagner je pozitivan:

“Sarajevo je dobra ekipa, nisu dobro startali u ovom drugom dijelu sezone, ali to ne znači da će biti lako, kao i zadnji put, očekujem jednu dobru i kvalitetnu utakmica, a naravno našu pobjedu”, kaže nam Wagner.

Kao i svakog nogometaša boravak na klupi Wagnera nije razveselio, no poštuje odluku trenera:

“Već dugo ne igram, nisam se tako navikao, ali razumijem i poštujem trenersku odluku, naš odnos je normalan kao i sa svim ostalim bivšim trenerima”, prokomentirao je on.

Pitali smo ga što misli može li Pecara dočekati dugo željeni trofej prvaka Premijer lige BiH:

“Možemo, Zrinjski i Željezničar imaju dobru prednost, ali sada počinje Liga 6, odnosno, Liga za prvaka i Liga za ostanak. Nadam se boljem rezultatu jer dobro igramo i imamo dobru momčad”, kaže Wagner.

Što Wagner voli u Širokom Brijegu:

“Najviše mi se sviđa način života, kultura i mir u gradu”, kratko je prokomentirao.

Kad je riječ o umirovljenju i potencijalnom nastavku karijere, Wagner kaže da sve ovisi o tom što se nudi u budućnosti.

“Igrao bih cijeli život, ali godine su tu, imam ugovor do kraja sezone, pa vidjet ćemo kako će to sve završiti, ako bude neka dobra ponuda, razmislit ćemo”, kaže Wagner.

Pitali smo ga i kako se obitelj snašla u Širokom Brijegu, a on ističe da njegova obitelj jako voli Široki Brijeg.

“Moja obitelj voli ovdje živjeti, zapravo ja i moja žena smo stranci, ali naša djece su rođena ovdje pa je nijma Široki Brijeg njihov grad, a BiH njihova zemlja”, kaže Wagner.

Kaže i da se sjeća fatalne utakmice sa Sarajevom na Pecari kad su Horde zla krenule raditi nerede.

“Sjećam se, nisam ništa mogao vidjeti, samo smo čuli da se nešto događa van stadiona jer tada smo bili smo na zagrijavanju. Tek poslije kroz priču mogli smo znati što je bilo i meni je žao da je došlo do nereda i da je mlad dečko izgubio život”, prisjetio se Wagner.

Kaže da bi htio ostati živjeti u Širokom Brijegu.

“Planiram ostati ovdje što duže, kako sam rekao, sviđa se i meni i mojoj obitelj život u Širokom Brijegu i u BiH”, optimističan je Wagner.

Wagner je i gurman koji sve voli

“Kad je hrana u pitanju sve volim jesti, baš je ukusna hrana u Hercegovini”, kratko je komentirao Wagner za Dnevnik.ba.

Pitali smo ga i što bi mladima poručio za kraj, a legendarni kapetan poručuje da da je vjera u Boga i bavljenje sportom jako bitno.

“Igrajući nogomet i s dobrim ponašanjem unutar i van terena možeš postati simbol grada s nekom ekipom. Mislim da sam to mogao dokazati u skoro 15 godina ovdje. Mlađim naraštajima želim da upoznaju Boga i bave se bilo kojim sportom, da budu aktivni, uporni i sretni što god radili”, zaključio je Wagner u razgovoru za Dnevnik.ba.