21.10.2018

Sablić: U meni će Široki imati prijatelja za cijeli život!

Objavljeno : 05-06-2018 19:45h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U svome oproštajnom razgovoru za službenu klupsku stranicu sada već bivši šef stručnog stožera NK Široki Brijeg Goran Sablić, nakon godinu i pol dana provedenih na Pecari i osvojenog trofeja u Kupu BiH, izrazio je zahvalnost na ukazanoj prilici raditi u Širokom, istaknuvši kako je iza njega prelijepo razdoblje trenerskog posla.

”Prije svega, zahvalan sam na ukazanoj prilici raditi u klubu kakav je Široki Brijeg. Hvala svim ljudima u rukovodstvu, mojim najbližim suradnicima, igračima, navijačima i simpatizerima kluba. Osjećao sam njihovu podršku od prvoga dana, gušt je time bio veći boraviti u Širokom Brijegu i Hercegovini. Iza mene je jedno prelijepo razdoblje trenerskog posla”, istaknuo je Sablić.

Naglasio je kako je sa svojim suradnicima u razdoblju provedenom na Pecari napravio dosta kvalitetnih stvari i ostvario zacrtane ciljeve.

”Preuzeo sam momčad u trenutku kada su već bile krenule pripreme, u jednoj praktički nepovoljnoj situaciji, ali smo na kraju osvojili Kup BiH i izborili novi plasman u Europu. Cijelo sam vrijeme vjerovao u ovu momčad i svoj stručni stožer. I protekle sezone smo napravili pomak, vratili momčad u sami vrh bh.nogometa, tamo gdje po svemu i pripada, te izborili ponovni izlasak na europsku scenu”, rekao je Sablić u razgovoru za službenu klupsku stranicu.

”Ispunili smo zacrtani cilj. Igrali smo jedan prepoznatljiv nogomet po čemu su nas i suparnici prepoznavali. Na koncu, da su nas ozljede malo zaobišle, ova bi momčad ostvarila i bolje rezultate”, dodao je. Iako je i ranije imao određene ponude iz inozemstva, ali i iz Bosne i Hercegovine, Sablić ističe kako nije htio napustiti momčad uslijed sezone.

”Želio sam završiti započeti posao na Pecari. Ostavljam klub u boljem stanju nego kakav je bio u trenutku moga dolaska. Svome nasljedniku i momčadi želim mnogo uspjeha u europskim utakmicama i sljedećej sezoni. Klubu želim napredak u svim segmentima, imaju pravi spoj mladih i provjerenih igrača pa vjerujem kako će ponovno biti konkurentni. U meni će Široki Brijeg imati prijatelja za cijeli život”, poručio je Sablić.

Na kraju se posebno zahvalio sportskom direktoru Daliboru Šiliću na vrlo korektnoj i prijateljsko suradnji istaknuvši kako je riječ o ”odličnom mladom sportskom djelatniku koji prati moderne sportske trendove i koji je veliki dobitak za NK Široki Brijeg”.