22.2.2018

‘Rekao sam Luli da ne odustaje, s Prosinečkim možemo mnogo’

Objavljeno : 09-02-2018 14:11h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Tri pobjede (Benevento – 1:0, Sassuolo 1:0, Lazio 1:2), remi (Torino 0:0) i dva poraza, domaći i gostujući (Udinese 0:1, Juventus 1:0), bilans su italijanskog Genove u posljednjih šest kola Serije A, što im je dovoljno za trenutno 13. mjesto na tabeli sa 24 boda, sedam više od 17. SPAL-a koji je u opasnoj zoni, od koje ni Genova nije bila daleko ne tako davno.

Pritisak navijača

Zbog svega navedenog se može reći da su u dobroj formi i da su počeli prikazivati partije kakve njihovi navijači očekuju, a bh. stoper koji je u odbrani Genove postao neizostavna karika Ervin Zukanović u razgovoru za Oslobođenje kaže kako je pobjeda prošlog vikenda protiv Lazija imala poseban značaj jer je savladan veliki protivnik koji je ove sezone u igri za LP.

– Da je neko pitao, od 100 ljudi, 99 njih bi reklo da ne možemo slaviti. Mi smo na Olimpiku igrali svoju igru, povukli smo se i čekali kontranapade, iz kojih smo očito postigli što smo htjeli. Iskoristili smo svoje šanse, a uz to su nam još i poništili i jedan gol. Ove sezone bolje igramo u gostima nego kući zbog pritiska naših navijača kojih stvarno ima mnogo, priča nam Ervin, koji se poslije utakmice sreo sa Senadom Lulićem, kapitenom Lazija.

Neizbježna tema po njihovom susretu je bila i reprezentacija, od koje se nedavno Senad Lulić oprostio. Ipak, kao i svi navijači zmajeva, i Zukanović se nada da će popularni Lula promijeniti mišljenje i odigrati još jedan ciklus.

– Naravno da smo pričali o toj temi. Iskreno, volio bih da Senad promijeni mišljenje i da ostane s nama kako bismo pokušali izboriti još jedno veliko takmičenje dok nas još godine služe. Posavjetovao sam ga da promijeni odluku jer smatram da sa Prosinečkim, koji je dokazano i igračko i trenersko ime, možemo napraviti mnogo, uvjeren je Zukanović.

Nastupe B tima BiH protiv SAD-a i Meksika Ervin nije gledao zbog nezgodne satnice, ali je bio u stalnom kontaktu s Harisom Medunjaninom.

– Haris smatra da u tom timu ima momaka sa ogromnim potencijalom. Samo treba pravilno raditi s njima, kazao je Ervin Zukanović.

Chievo teži od Intera

U naredna dva meča Genovu očekuje gostovanje Chievu, a onda veliki Inter.

– Vjerujte, bit će mnogo teže u Veroni, gdje nas čeka ekipa koja pokriva prostor, brani se i igra oštro. Inter se želi nadigravati, igra otvoreno i protiv njega se uvijek može igrati, govori bh. defanzivac, koji je za kraj prognozirao mogući rasplet ove sezone Serije A.

– Volio bih da Napoli bude prvak. Ali mislim da će, i to bez problema, na kraju biti prvak Juventus. Njihov međusobni duel će mnogo toga odlučiti, zaključio je Ervin Zukanović, pouzdani defanzivac reprezentacije BiH.