20.3.2018

Ramović: Mladost može osvojiti Kup Bosne i Hercegovine

Objavljeno : 23-03-2017 18:56h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Sinan Ramović je nogometaš Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te je jedan od najboljih igrača tima iz Doboja u dosadašnjem dijelu sezone.

Njegova ekipa trenutno se nalazi na mini pripremema na Kupresu, a u regularnom dijelu sezone završili su na osmoj poziciji, te nisu uspjeli osigurati nastup u Ligi za prvaka, ali su u Kupu BiH došli do polufinala.

U razgovoru za BHFudbal.ba Sinan Ramović govorio je o svojoj ekipi, svojoj trenutnoj formi, planovima za budućnost, a dotakli smo se i reprezentacije.

Na početku razgovora osvrnuli smo se na završeni regularni dio sezone.

„Mislim da možemo biti zadovoljni sa našim igrama trenutno. Imali smo dosta problema u zadnjem dijelu prve polusezone kada smo prokockali drugu poziciju na tabeli i mislim da smo se sada uklopili, upoznali novog trenera a i on nas, te riješili te nedostatke koje smo imali. Naravno, ostaje žal što nismo izborili plasman u ligu za prvaka jer imamo kvalitet.“

Mladost nije uspjela izboriti Ligu za prvaka, kako će to utjecati na atmosferu u nastavku sezone?

„Znali smo već na kraju prvog dijela sezone da neće biti nimalo lako jer smo imali težak raspored do kraja, tako da nam nije nešto drastično poremećena atmosfera koja je naprotiv i jako dobra u ovim trenutcima. Nadam se da ćemo to iskoristiti i mirno privesti kraju ostatak prvenstva.“

Bili ste jedan od glavnih igrača svog tima u regularnom dijelu sezone, jeste li zadovoljni svojim igrama u ovoj sezoni?

„Zadovoljan jesam i dajem uvijek maksimum za ekipu, ali uvijek sebi kažem da može bolje“, govori Sinan Ramović, pa nastavlja o Kupu BiH.

U Kupu BiH Mladost je izborila polufinale, kako komentarišete žrijeb?

„Pa mislim da koga god smo izvukli u polufinalu Kupa bili bi autsajderi s obzirom na renome preostala tri kluba. Možda smo potajno priželjkivali Široki s obzirom da je trenutno u najlošijoj formi, ali šta je tu je, ni Sarajevo nije nepobjedivo“, govori Ramović o žrijebu polufinala Kupa BiH.

Može li Mladost osvojiti Kup BiH i samim tim osigurati nastup u Evropi?

„Kada je mogao Olimpic i Radnik iznenaditi, možemo i mi. Borit ćemo se do kraja i sada smo samo skoncentrisani na utakmicu sa Sarajevom. Bio bi veliki uspjeh prolazak u finale“, optimističan je Sinan Ramović.

Da li ste imali ponuda za napuštanje Mladosti?

„Bilo je ponuda, špekulacija na zimu ali ugovorom sam vezan za Mladost do ljeta, tako da sam odlučio sačekati još malo te se nadam transferu na ljeto.“

Zbog Vaše sjajne forme mnogi su pominjali poziv u reprezentaciju, da li se nadate pozivu selektora Mehmeda Baždarevića u budućnosti?

„Skoncentrisan sam samo na svoje igre trenutno i želim napraviti jedan kontinuitet. Ako uspijem zadržati dobru formu i ne bude nekih ozbiljnijih povreda, zašto da ne nekada u budućnosti“, završio je Ramović.