20.4.2018

Prosinečki: Svi će biti uz Bosnu kada se igraju kvalifikacije

Objavljeno : 05-01-2018 18:04h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nekadašnja zvijezda Reala i Barce kaže da će napraviti detaljnu analizu bh. nogometa ”od lige nadalje, punim radom i življenjem u Bosni”.

‘Zadovoljan sam i sretan samim time što Bosna i Hercegovina ima izvanrednu momčad i igrače, posjeduje kvalitetu”, rekao je u petak u Zagrebu za agenciju Anadolija Robert Prosinečki, novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uoči sutrašnjeg potpisivanja ugovora s Nogometnim savezom BiH (NS BiH) u Sarajevu, Prosinečki je poručio da ima jedan, jedini cilj – odvesti nacionalnu momčad BiH na Europsko prvenstvo 2020. godine. ”Očekivanja su velika. Moj stručni stožer i ja želimo otići na veliko natjecanje. Bosna to zaslužuje po kvaliteti i to je za mene izazov, da se napravi rezultat kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo”, istaknuo je Prosinečki.

Detaljna analiza bh. nogometa

Nekadašnja zvijezda Reala iz Madrida i Barcelone kaže da će napraviti detaljnu analizu bh. nogometa ”od lige nadalje, punim radom i življenjem u Bosni”.

”Vrlo brzo dolaze nam utakmice ugovorene ranije, zakazane za 28. siječnja protiv SAD-a i tri dana kasnije u Americi protiv Meksika. U Ameriku ćemo voditi momčad sastavljenu od igrača iz domaće lige i mlade reprezentacije BiH, koja je u posljednje vrijeme napravila dobre rezultate”, naglasio je Prosinečki.

Planira i razgovarati s igračima koji su se u proteklim danima oprostili od dresa s državnim grbom, Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem.

”Moje je mišljenje da godine nisu prioritet i da mogu još igrati na vrhunskoj razini. Lulić se prije šest, sedam dana oprostio od reprezentacije, te kako sam već rekao, godine nisu problem i može igrati još na vrhunskoj razini. Ibišević isto tako. Razgovarat ću s njima i vidjeti što će se dogoditi”, poručio je Prosinečki, dodavši:

”Svi u svijetu znaju igrače Bosne. Ne samo Džeku i Pjanića, koji su vrhunske kvalitete. Ima tu još igrača u velikim klubovima. Super kvalitetnih igrača”.

Prioritet motivirati ekipu

Prioritetan zadatak bit će mu ”motivirati ekipu nakon neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju”.

”Moramo razmišljati i o mlađim, ali i igračima iz domaće lige, jer ovi stariji polako odlaze. Popravit ćemo neke stvari. No, ako svi naši igrači budu zdravi Bosna neće imati problem otići na EP”, decidan je Prosinečki.

Ne plaši se bilo kojeg izazova ”u susjedstvu”, a uvjeren je i da će biti dobro dočekan od svih navijača reprezentacije BiH.

”Plan je EURO 2020 kroz kvalifikacije ili kroz Ligu nacija. Pred nama je puno dobrih utakmica. Svi će biti uz Bosnu kada se igraju kvalifikacije, još kada imaš rezultat onda je veća euforija. Ako igraš lepršav i dobar nogomet i publika će biti uz tebe”, rekao je Prosinečki, potvrdivši da dolazi živjeti u Sarajevo, ali da će konstantno obilaziti i druge gradove širom zemlje:

”Sarajevo je grad u kojem sam bio i koji znam. Gledat ćemo sve, ići i u druge gradove BiH, upoznati sve. To nije nikakav problem da bi se napravio što bolji rezultat. Rezultat se može samo napraviti ako živim u BiH”.

Prosinečkog su u četvrtak članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH izabrali za desetog izbornika nogometne ”A” reprezentacije BiH u historiji.

S njim u stručnom stožeru bh. nacionalne momčadi u sljedeće dvije godine radit će Gordan Ciprić, Dragan Spasić, Elvir Rahimić te Kenan Hasagić.