20.2.2020

Novaković: Pobjeda bi nam bila velika motivacija!

Objavljeno : 08-08-2019 00:16h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U subotu počinje nova sezona Prve lige FBiH. Vjerujemo da će nam ponuditi kvalitetan fudbal i veliku borbu za ulazak u Premijer ligu.

Jedna od ekipa koja se kvalitetno pojačala u ljetnom prijelaznom roku svakako je momčad sa juga naše zemlje, a riječ je o HNK Čapljina.

Naš sagovornik, standarni prvotimac kluba iz Čapljine, Edin Dino Novaković otkrio nam je očekivanja Čapljinaca u predstojećoj sezoni Prve lige FBiH.

Očekivanje od nove sezone Prve lige FBiH s obzirom na brojna pojačanja?

‘Dolaskom Mile Pehara, Stefana Savića, Elmina Hadžikadunića i povratkom Nikole Rodina, uz odličnog trenera Dragana Radovića sklopili smo respektabilnu ekipu u borbi za vrh tablice’, kazao je Novaković.

U pripremnim utakmicama izborili ste mjesto standardnog prvotimaca. Očekujete li da će se praksa nastaviti kada krene prvenstvo?

‘Da, od prošle sezone igram na poziciji lijevog beka i dobro sam se snašao na toj poziciji. Na meni je da i dalje nastavim raditi na sebi i još više napredujem’, otkrio nam je 21-godišnji Edin Novaković.

Čapljina je dobila novog trenera. Vaši utisci i iskustva sa Radovićem?

‘Trener Dragan Radović nam je svima pomogao kroz treninge da uvidimo gdje griješimo i šta moramo popraviti u igri. Uvođenjem nekih novina i raznolikosti u vježbama treninzi su postali još zanimljiviji i interesantniji.’

Subota jer rezervirana za okršaj protiv Budućnosti iz Banovića. Jeste li u stanju početi prvoligaško takmičenje sa tri boda?

‘Jedva čekamo prvu utakmicu i iskreno se nadam da ćemo sezonu početi s pobjedom. To bi nam svima bila velika motivacija za nastavak takmičenja’.

Koga vidite u borbi za ulazak u Premijer ligu BiH?

‘Mislim da je još uvijek rano prognozirati ko bi mogao biti kandidat za ulazak u Premier ligu. U svim je klubovima bilo i odlazaka i dolazaka igrača, tako da će se tek nakon nekoliko odigranih kola moći vidjeti kako su se pojedine ekipe uigrale i ko bi mogao biti kandidat za veći rang takmičenja’.

Sezona koja je pred nama šansa je za Novakovića da pokaže sav potencijal koji nesumljivo posjeduje te da bude jedan od nosioca igre HNK Čapljina.