20.4.2018

Nevres Fejzić – specijalista za branjenje jedanaesteraca

Objavljeno : 31-03-2017 11:52h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Posljednje kolo regularnog dijela BHT Premijer lige BiH polučilo je veliko iznenađenje u Mostaru gdje je aktuelni prvak poražen od Metalleghea.

Trenutak koji je prelomio susret desio se u 63. minuti susreta, pri vodstvu Jajčana, kada je iskusni Kajkut promašio penal, tačnije njegov prizemni udarac sjajno je odbranio golman gostiju Nevres Fejzić koji je i protiv Željezničara na Grbavici učinio istu stvar napadaču Ivanu Lendriću.


HŠK Zrinjski – NK Metalleghe-BSI / Promašen penal by clipsbh


Promaseni penal Lendric by goloviliga
Upravo golman ekipe iz Jajca Nevres Fejzić bio je naš sugovornik koji se na početku razgovora osvrnuo na proteklo kolo i pobjedu u Mostaru.

“Mi ovu polusezonu igramo stvarno dobro i odlično stojimo na terenu. Svaku utakmicu ulazimo kao da nam je posljednja. Protiv Zrinjskog rekao bih da je naša borbenost i vjera u pozitivan rezultat presudila jer smo ostavili posljednji atom snage na terenu”, kazao nam je Fejzić.

Dolaskom Mate Neretljaka za trenera počeli ste igrati mnogo bolje.
Kakve metode rada koristi novi trener i da li ste zadovoljni s njim?

“Novi šef nas pripremi za svakog protivnika na najbolji mogući način i pokaže nam sve njegove vreline i mane. Tako da znamo gdje treba paziti i napasti i to za sada zaista uspijeva”, otkrio nam je golman Metalleghea.

Odbranili ste dva penala u prothodna dva kola protiv Želje i Zrinjskog. Imate li neki posebna recept za penale ili je to samo stvar sreće?

“Naravno da svaki golman ima svoju metedu branjenja jedanaesteraca ali svakako da morate imati i malo sreće jer to je čista lutrija.”

Kakvi su planovi u ciljevi kluba? Možete li zadržati status Premijerligaša?

“Mi smo na dobrom putu ka ostvarenju svoga cilja a to je opstanak u Premijer ligi ali ima još da se igra tako da nije kraj mi moramo na svakoj utakmici dati sve od sebe da bi na kraju sezone ostali u društvu najboljih.”

Nakon kraja sezone imate li u planu mijenjati sredinu ili ostajete u Jajcu?

“Za sada moji planovi su vezani samo za ovaj klub i fokusiran sam na njega”, kazao je Nerves Fejzić (25) u razgovoru za BHFudbal.ba

Ako Jajčani uspiju izboriti opstanak u Premijer ligi BiH svakako da će najveće zasluge za to imati čuvar mreže Metalleghea Nevres Fejzić koji iz kola u kolo potvrđuje klasu i svoj tim vodi ka mirnoj luci spasa.

Svaki iduću dosuđeni penal protiv ekipe Metalleghea biće noćna mora za protivničke igrače jer Fejzić je pokazao da je specijalista za jedanaesterce i svakako da je u protivnike utjerao dozu podsvjesnog straha.