20.4.2018

Muhidin Zukić: Vjerujem da će Sarajevo osvojiti Kup!

Objavljeno : 26-04-2017 13:13h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Jedan od najistaknutijih igrača Sarajeva iza rata, Muhidin Zukić, odigrao je 298 zvaničnih utakmica za Bordo klub i postigao 14 pogodaka.

Raspoloženi Zukić, sretan je bio zbog poziva i prilike da se obrati “Bordo naciji”, a iako već nekoliko godina nije u aktivnom sportu, ljubav prema Fudbalskom klubu Sarajevo uvijek nosi sa sobom.

“Sarajevo je u mom srcu! U klubu sam od 80-te godine i niko ne može tu ljubav da izbriše. Drago mi je kada Sarajevo ima uspjehe na svim poljima.”, kazao je Zukić u razgovoru za zvanični sajt kluba s Koševa.

Muhidin Zukić je sa Sarajevom osvojio dva trofeja pobjednika Kupa BiH.

Nastupao je 2002. godine, kada je Sarajevo u finalu Kupa BiH savladalo Željezničar. Sjajni defanzivac je postigao gol za vodstvo Bordo kluba u 10. minuti utakmice, da bi poslije Osmanhodžić u sudijskoj nadoknadi pogodio i donio veliko slavlje za hiljade navijača Bordo kluba.

Nekoliko godina poslije, Zukić je nastupao i u finalu Kupa protiv Širokog Brijega, gdje je tadašnja generacija Sarajeva ostvarila historijsku pobjedu.

“To su utakmice koje se ne mogu opisati. Sjetim se naravno tih finalnih susreta često. To su jedne od najboljih utakmica u mojoj karijeri. Susreti protiv Željezničara i Širokog Brijega su uvijek posebni, a te utakmice su pored trofeja, donijele klubu učešće u Evropskom takmičenju.”

“Teško je izdvojiti tu jednu utakmicu. Naravno, posebna je draž igrati protiv gradskog rivala, pogotovo kada ostvarite pobjedu, a utakmice protiv Širokog Brijega bile su dosta zahtjevne. Mnoge prepreke su stavljene ispred nas, koje smo uspjeli ostaviti iza sebe i osvojili smo trofej.”

U ovoj sezoni, Sarajevo će imati priliku da osvoji rekordni šesti trofej osvajača Kupa BiH, a Muhidin Zukić, vjeruje u ekipu Mehmeda Janjoša.

“Sigurno je da Sarajevo očekuje težak put do finala. Široki Brijeg se nada izlasku u Evropu preko Kupa, oni su trenutno u Ligi za opstanak, a Željezničar ide na dva kolosijeka. Ipak, vjerujem u finalu da će Sarajevo dati više od svog protivnika i da će Bordo klub osvojiti trofej.”, zaključio je Zukić.