20.4.2018

Milan Đurić: Bristol je odličan klub, cilj mi je Premiership!

Objavljeno : 17-02-2017 22:29h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Bh. reprezentativac Milan Đurić početkom janura ove godine pojačao je engleskog drugoligaša Bristol City, a stigao je iz italijanske Cesene.

Ugovor sa engleskim timom Đurić je potpisao do ljeta 2019. godine. Transfer u Bristol koštao je oko 1,5 miliona eura. A u ekskluzivnom razgovoru za BHFudbal.ba govorio nam je o novom klubu, prvim utiscima iz Engleske, a dotakli smo se i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Već dva mjeseca je prošlo od tvog transfera u Bristol, kakvi su tvoji utisci na klub i navijače?

„Utisci su vrlo dobri i za mene i za moju familju, klub je odličan, pravili su i novi stadion, a sada prave novi Trening centar. Navijači su vrlo korektni i stadion je uvijek ispunjen do posljednjeg mjesta, oko 25.000 do 30.000 navijača“, kaže nam Milan Đurić u početku razgovora za naš portal.

Da li si osjećao pritisak dok nisi zabio svoj prvi gol za Bristol?

„Naravno, jer na početku je uvijek teško i sve je drugačije, od jezika do fudbala, dok je sada sve lakše, igram i to je važno“, govori Đurić.

Bristol se nalazi dva mjesta iznad zone ispadanja, može li se spasiti ispadanja u treći rang?

„Ove godine je to cilj, na početku su bili u TOP 10 u ligi, pa je poslije došao težak period za klub, ali ipak mislim da imamo kvalitete da ostanemo u ligi.“

Šta je presudilo da odeš u Englesku, prije svega u Bristol?

„Mislim da je Champhionship jedna od boljih liga u Evropi, bilo je još ponuda, ali ponuda Bristola je bila najkonkretnija i za moju karijeru najbolja. Moj cilj je da se pokažem u drugoj ligi i zaigram u prvoj.“

Koja je razlika između engleskog i italijanskog nogometa?

„Razlika je velika, ovdje se igra brži nogomet i fizički je veoma zahtjevno, ako nisi u formi 100% teško je. Dok se u Italiji više svodi na taktiku.“

Zbog čega si se odlučio za broj 22 na dresu, da li ima neki poseban razlog?

„Izbor broja na dresu nema poseban razlog“, objašnjava Đurić odluku.

Nešto više od mjesec dana ostalo je da nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, možemo li se plasirati na smotru najvećih?

„Mislim da imamo kvalitete da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo. Čeka nas još dosta utakmica, i hoćemo da pokažemo da možemo i da se plasiramo“, rekao nam je naš reprezentativac na kraju razgovora.