22.2.2018

Mihojević: Jedva čekam debi pred navijačima PAOK-a!

Objavljeno : 08-02-2018 16:40h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U saradnji sa gazzetta.gr donosimo Vam ekskluzvni intervju sa Markom Mihojevićem, koji je prije nekoliko sedmica potpisao ugovor sa PAOK-om.

Na početku razgovora Marko nam je otkrio svoje prve utiske iz Grčke.

“Prvi utisci iz Grčke su odlični. PAOK je jedan veliki klub i časti mi je što sam došao tu. Bilo je još ponuda, ali sam se odlučio za PAOK jer smatram da tu mogu dododatno napredovati.”- govori Marko Mihojević.

Koliko ste bili upoznati s novim klubom i grčkom ligom?

“Upoznat sam s klubom i grčkom ligom jer je moj prijatelj, Gojko Cimirot, igrao tu i pričao mi je o svemu. Dobio sam od njega dobre preporuke, tako da sam poprilično upoznat o svemu. Znam da PAOK ima nevjerovatne navijače i jedva čekam da zaigram pred njima.” – govori Marko.

Mihojević: Jedva čekam debi pred navijačima PAOK-a

Mihojević: Jedva čekam debi pred navijačima PAOK-a

Prije potpisa za PAOK bili ste na američkoj turneji s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Koliko Vam znači debi za “A” selekciju BiH?

“Debi za A selekciju BiH za mene je bio veliki izazov, koji je mogu slobodno reći prošao dobro, jer smo odigrali odličnu utakmicu protiv SAD. Ja se nadam da ću svojim igrama u PAOK-u zaslužiti novi poziv u “A” selekciju Bosne i Hercegovine, jer je velika čast biti dio reprezentacije.”

Vi ste također član i mlade reprezentacija Bosne i Hercegovine koja igra odlično. Možete li napokon do Evropskog prvenstva?

“Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine bilježi odlične rezultate i volio bih da nastavimo s ovakvim igrama, te da probamo napraviti jedan veliki iskorak, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Ja vjerujem da ćemo i uspjeti u tome jer zaista imamo odličnu generaciju mladih igrača.”

Može li Vaš bivši klub “Sarajevo” do titule prvaka BHT Premijer lige?

Naravno, Sarajevo ima vrhunsku ekipu odlične individulace. Možda i najbolje u ligi i mislim da ove sezone mogu napraviti dosta dobrih stvari, a ja im želim da osvoje naslov prvaka.” – govori za kraj Marko Mihojević.