26.1.2020

Menalo: Ako nisam za Zmajeve, trudit ću se da budem!

Objavljeno : 09-10-2019 12:23h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Luka Menalo igra možda i najbolju polusezonu karijere. Prelazak u Olimpiju bio je odličan potez potencijalnog bh. reprezentativca čije se ime nakon gotovo svakog kola može naći u rubrikama strijelci ili asistenti, a još češće u idealnom timu kola Prve lige Slovenije.

Skromni Čapljinac koji je stasao u Širokom Brijegu pogodio je i u nedavnom porazu Olimpije od Maribora u derbiju Slovenije, a golove je postizao i na evropskim mečevima.

Preporod

Društvo mu u klubu iz Ljubljane pravi Tomislav Tomić, i on mu je od početka bio velika podrška, a inače kompletna liga je puna igrača iz naše zemlje.

– Zadovoljan sam ulaskom u sezonu. Ne smatram nekoga zaslužnim za moj, kako kažete, procvat. Tu su saigrači i trener, koji pomažu da budem bolji. Nažalost, ispali smo iz Kupa i sada nam je preostalo prvenstvo. Očekivanja su velika svake godine. Cilj je da osvojimo trofej. Ovo je ozbiljan klub, imamo kvalitetan kadar i mislim da možemo ostvariti cilj. Tu je zemljak Tomić, družimo se van terena… Dobro se slažemo, priča Menalo za Oslobođenje.

I dok blista u Sloveniji, klub za koji je vezan ugovorom – Dinamo igra dobro u Ligi prvaka. Sa velikim zanimanjem prati dešavanja i u Maksimiru.

– Sretan sam zbog Dinama. Zbog igrača, stručnog štaba i svih u klubu. Imaju kvalitet. Preciznije – klasa su. O povratku danas i ne razmišljam, jer sam fokusiran na Olimpiju i utakmice ovdje, dodaje.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kojoj je svojevremeno igrao prijateljske mečeve u posljednje vrijeme baš i ne cvjetaju ruže. Mnogo je bh. navijača koji smatraju da je na posljednjim spiskovima mjesta moralo biti i za Menala.

– Ne zamaram se previše. Igram dobro, smatram da idem u dobrom smjeru i da u klubu dajem doprinos. Ako neko smatra da nešto mogu dati i reprezentaciji, zvat će. A ako ne… Bože moj, moje je da nastavim igrati i truditi se kao i dosad. Ako već danas nisam za reprezentaciju, onda želim dosegnuti nivo koji je za to potreban, cijeni prvotimac Olimpije.

Žali i zbog loših rezultata u posljednje vrijeme.

– Šanse u kvalifikacijama svedene su na minimum. Ipak, u nogometu se dešavaju čuda. Ako se u našem slučaju ipak ne desi, tu je Liga nacija. Imamo kvalitet, vrijeme je da to potvrdimo, ističe Menalo.

Sa mnogo pažnje prati dešavanja i u Širokom Brijegu.

– Široki ima renome. Na tablici će, siguran sam, biti tamo gdje su uvijek u bili – u vrhu, rekao je na kraju.

Menalo je od početka sezone u prvenstvu i Kupu Slovenije, te u Evropskoj ligi nastupio 15 puta. Postigao je sedam pogodaka i upisao četiri asistencije.