23.10.2018

Luka Menalo: Trenutno sam fokusiran samo na Široki

Objavljeno : 22-11-2017 11:36h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Devet pobjeda u nizu ostvario je Široki u prvenstvu i Kupu i tako dodatno podigao samopouzdanje uoči preostalih pet utakmica do kraja godine.

Drugi strijelac Premijer lige, prvi klupski, Luka Menalo, vjeruje da on i ostatak društva s Pecare godinu mogu izgurati maksimalno do kraja.

– Utakmicu smo praktički riješili za pet minuta, u prvom dijelu smo mogli zabiti još jedan gol, da bi u nastavku to kontrolirano priveli kraju, rekao je Menalo, pa pogledao unaprijed prema preostalim utakmicama godine.

A ekipa Širokog Brijega do isteka 2017. gostuje kod Mladosti Doboj-Kakanj i Borca, te ugošćuje Željezničar s kojim će odigrati i dvije Kup utakmice – kontra Plavih s Grbavice naći će se tako u tri vezana duela.

– Čekaju nas još tri teške utakmice u prvenstvu, od čega dva vrlo zahtjevna gostovanja, a dolazi nam Željo. Imamo i Kup u kojem ćemo pokušati otići što dalje. Imamo zaista težak raspored, ali vjerujem da sve to možemo odraditi na najbolji mogući način i godinu okončati na vrhu tabele.

Rivali sigurno neće sjediti skrštenih ruku…

– U prvenstvu je tijesno, a još je rano za neke ozbiljnije zaključke, ima se još dosta igrati. Željo nam je na dva boda zaostatka, Zrinjski na tri, Sarajevo zaostaje pet bodova, nitko od njih nije u velikom zaostatku. Očekivano, imamo četiri kluba koji će se boriti za sami vrh i vjerujem da će tako biti i u drugom dijelu sezone, kazao je najbolji igrač Širokog Brijega, Luka Menalo.

Jasno, veliki obol rezultatima daje i Luka osobno, a priznaje da zbog svojih partija jednim okom gleda i preko zidova Pecare…

– Fokusiran sam na Široki s kojim imam tri godine ugovora. Vidjet ćemo što će klub odlučiti na zimu, poručio je mladi reprezentativac BiH.