20.4.2018

Ilić: Dolazak Hajduka u Gabelu ogroman je uspjeh kluba

Objavljeno : 11-01-2018 14:11h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sudeći po informacijama iz Gabele koje sustižu jedna drugu u nogometnoj prijestolnici donje Neretve, blagdana nije ni bilo.

Uz osiguranje uvjeta za nastavak prvenstva, pripreme, slaganje igračke križaljke, mnogo je učinjeno i na pripremama nogometnog Memorijala Andrije Ankovića, koji će se ove godine održati početkom februara.

Uočljivo je bilo već na utakmicama jesenske završnice da se povećava i broj aktivista, članova Uprave. ”Momčad će trenirati na stadionu Perica Pavlović do 22. siječnja, kada idemo u Međugorje, gdje ćemo ostati 8 dana. Otpao je Medulin, bilo nam je preskupo. Uvjeti su slični i gore, kao i u Međugorju, pa smo se opredijelili za jeftiniju opciju”, kaže predsjednik GOŠK-a Lujo Ilić.

Dodaje kako bi odlazak u Medulin na pripreme bio bacanje novca pa su se odlučili za Međugorje. ”Prvo pojačanje je Stefan Barić, koji je bio nekada u Slaviji, igrao u Premijer ligi, Širokom i Krupi, dakle provjeren igrač. Drugo je Mate Pehar, mislim da će biti nama možda i najveće pojačanje. Zatim tu je Emrah Hasanhodžić, stoper, alternativa za Antu Radeljića, trener je htio da ga dovedemo, ispunili smo mu tu želju.

Kraju privodimo i razgovore s Matejom Rodinom, našim Rodinom koji je ponikao u GOŠK-u, igrao je 6 godina, a kojega smo svojedobno prodali u Lokomotivu. Raskinuo je ugovor i sada ima želju vratiti se. Smatram, ako on opet kod nas provede godinu dana, ponovno može privući zanimanje i inozemstva jer je riječ o kvalitetnom igraču. Uz navedene igrače, nama još treba desni bočni, što planiramo riješiti u idućih par dana. To bi bilo to, nama ništa više ne treba, smatramo kako će nam to biti dovoljno za ostanak u ligi. Što se tiče odlazaka, Radeljiću i Sušiću su istekli ugovori.

Mi smo prema njima ispunili obveze.

Za produljenje suradnje bila je presudna riječ trenera Feđe Dudića, koji ima svoje poglede na slaganje momčadi, pa tako i izbor igrača. Unatoč prvom prozivu, zadnjih dana glavna tema u i oko GOŠK-a bio je pristanak Hajduka da sudjeluje na turniru”, kaže Ilić o kadrovskoj križaljci.

Na pitanje kako je to pošlo za rukom GOŠK-u, s obzirom da su u terminu turnira Splićani već imali dogovorenu utakmicu protiv poljskog Gornika, Ilić odgovara: ”GOŠK ima mnogo prijatelja. Kad smo mi izrazili želju, odmah su uprli u naša kola i tako smo uspjeli dovesti Hajduk, koji je uvijek na popisu naših želja. Hajduk će ostati u Gabeli tri dana, čime će upotpuniti ukupni turnirski ugođaj. U dovođenju Hajduka presudili su naši simpatizeri.

Hajduk je veliki mamac za publiku, Sutjeska je prvak Crne Gore, 10 bodova bježi drugom na ljestvici. Zrinjski je prvak BiH, GOŠK je bio prvak Federacije BiH, ušao u Premijer ligu. Tako da će po rezultatima ovo biti možda jedan od najjačih turnira”. Dodaje kako su ponosni što je HNS pokrovitelj turnira, te kako će ukazano povjerenje opravdatit.

”Sve ćemo učiniti kako bi prvi vikend u veljači bio praznik nogometa ne samo u Gabeli, Čapljini i dolini Neretve, nego u svim državama iz kojih dolaze sudionici. Mi smo počeli sa sastancima 4. siječnja, Uprava je vijećala o četvrtom sudioniku i mogućem pokrovitelju.

Hajduk je u početku bio nemoguća misija, ali smo uspjeli. Druga stvar koju smo zacrtali je da Nogometni savez Hrvatske bude pokrovitelj turnira. Imamo razloga za to jer Andrija Anković je seniorsku igračku karijeru proveo u Hrvatskoj. Radimo i na tome i vjerujem da ćemo uspjeti, s čim ćemo ostvariti i više nego što smo u ovoj fazi planirali”, zaključuje Ilić za VL.