11.12.2019

Krunić: Ne mogu riječima opisati kakav je igrač Džeko!

Objavljeno : 28-12-2018 23:05h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

25-godišnji Rade Krunić je jedan od rijetkih fudbalera iz regiona čija je karijera po odlasku u inostranstvo stalno išla naprijed.

Fudbaler Empolija za Meridian Sport je govorio o svojoj karijeri, napretku u dresu kluba iz Serija A, ali i selektoru Prosinečkom i kapitenu Džeki.

‚‚Utisak je sjajan. On je trener kakav je bio igrač. Mnogo voli fudbal i voli da uživa u fudbalu. Ne zanima ga defanziva i odbrambene stvari, više ga zanima lopta i ono što se radi naprijed. Meni je sjajno da sarađujem sa njim i presrećan sam zbog toga, što mogu da potvrdim i za moje saigrače iz reprezentacije“, odgovara u dahu i odmah nastavlja dalje.

‚‚Ono što mi se sviđa kod njega je da daje igraču povjerenje i poslije greške. Pokušava da opusti igrače i čak i što bi neki drugi treneri nazvali ‚‚zezancijom“ nekog igrača, da igra petom ili protura loptu protivniku između nogu – on to voli, vjerovatno jer je i on bio takav igrač. To mi se mnogo sviđa kod njega.“

Osim što ima priliku da sarađuje sa Prosinečkim, Krunić može da kaže i da je saigrač Edina Džeku. Predvodnik ove generacije BiH selekcije je jedan od najboljih golgetera u najjačim evropskim ligama i u tom stilu je nastavio u dresu Rome. Njegov kolega iz Serije A je imao samo reči hvale na račun ‚‚Dijamanta“.

‚‚Bio sam oduševljen prvi put kad sam došao na okupljanje reprezentacije, kada sam imao prilike da igram i treniram sa njim. I ranije sam bio upoznat sa njegovim kvalitetima, ali to se mnogo više primijeti kada se trenira i igra sa njim. Stvarno ne mogu riječima da opišem kakav je igrač, to svi znaju u Italiji, pa i u Evropi. Špic koji ima sve u svojoj igri. A za to kakva je osoba je teško je opisati. Čovjek sa toliko mnogo uspjeha, a koji je toliko skroman – to još nisam sreo u svom životu“, kazao je reprezentativac BiH.

Tagovi: Rade Krunić