22.2.2018

Kobiljar: Nadam se da ću pokazati svoj puni potencijal!

Objavljeno : 21-07-2017 16:47h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

GOŠK iz Gabele u povratičku sezonu Premijer lige BiH ulazi dodatno ojačan s dva igrača Zrinjskog, Rijad Kobiljar i golman Dalibor Kozića.

Vezni fudbaler i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Rijad Kobiljar (21) igrat će na posudbi u GOŠK-u iz Gabele. U Mostar je stigao iz Olimpika u kojem je igrao redovno prošle sezone, ali u Mostaru nije dobio ni približnu minutažu, pa je promjena sredine bila logična stvar.

U razgovoru za BHFudbal.ba Kobiljar nam je otkrio zbog čega je došao u Gabelu, šta očekuje od novog kluba i prve utakmice protiv Želje.

Iako tek imate 21 godinu promjenili ste mnogo klubova u dosadašnjoj karijeri. Koji je razlog tako čestih promjena sredina?

“Ja sam izrazio želju da igram više tako da ovo je bila najbolja opcija za mene jer znam da će šef Musa izvući maksimum iz mene, i da ću popraviti par svoji mana i nadam se da ću kroz ove utakmice pokazati svoj puni potencijal i kvalitet i napraviti jedan korak unaprijed u svojoj karijeri”.

Došli ste na posudbu u GOŠK koji je izborio ulazak u Premijer ligu. Kakva su vaša očekivanja, da li je cilj GOŠK-a opstanak ili su ambicije veće?

“Ja koliko znam u svakom klubu uvijek je rezultat na prvom mjestu tako da mi ćemo raditi što je do nas i nadamo se da će nas i Bog i sreća nagraditi uz kvalitet koji posjedujemo”, kazao je 21-godišnji Rijad Kobiljar.

U GOŠK-u surađujete s trenerom Slavenom Musom. Kako se slažete s novim šefom i da li mislite da ćete izboriti mjesto u početnom sastavu?

“Za šefa imam samo lijepe riječi i znam kakav je to trener, i on je najveći razlog što sam izabrao GOŠK i kroz naše razgovore vidim da ima 100% vjeruje u mene, a tako i ja u njemu, i naravno uvijek mislim da ću se izboriti. Uglavnom to je moj posao, moje je da radim, a šef nek’ odlučuje.”

Kako si primljen u Gabeli od strane ostalih suigrača i vodstva kluba?

“Primljen sam odlično i sa puno respekta od svih igrača, a na meni je to da održim i opravdam svoja i očekivanja kluba jer znam da GOŠK kao klub ima velika očekivanje od mene”, otvoreno je kazao Kobiljar.

GOŠK u prvom kolu Premijer lige gostuje Želji na Grbavici. Kobiljar kaže kako idu rasterećeni u Sarajevo da igraju nogomet i da se neće predati.

“Očekivanja na Grbavici su jednostavna. Znamo da nismo favorit, ali kao što svi znamo fudbal je najpoštenija igra i svak svakoga može dobiti. Mi idemo da igramo nogomet i naravno bez predaje pa poslije 90 minuta ćemo vidjeti je li to bilo dovoljno. Ali sigurno da ćemo dati sve od sebe.”

Sa mostarskim Zrinjskim nedavno ste osvojili domaće prvenstvo.
Imate li se namjeru u budućnosti i dalje nositi dres Plemića iz Mostara?

“Naravno da imam i to je razlog što nisam niti razmišljam o raskidu ugovora sa Zrinjskim. Imam još dvije godine ugovora i to je velika čast biti u tom klubu sa 19-20 godina koji je platio odštetu za mene. Na meni je sad da se pokažem u GOŠK-u, a Zrinjski će odlučiti o mojoj budućnosti”, rekao je Kobiljar koji se na kraju razgovora želio zahvaliti svima koji su uz njega:

“Želim se zahvaliti svima koji su uz mene jer je teško postati neko i nešto u našoj državi i mislim da će ovi sljedeći 12 mjeseci biti presudne u mojoj karijeri”, kazao je Rijad Kobiljar na kraju razgovora za BHFudbal.ba

GOŠK je u Kobiljaru sigurno dobio kvalitetnom veznjaka koji će zajedno s Bošnjakom biti glavna karika trenera Muse u novoj sezoni Premijer lige.