24.3.2018

Jagodić: Transfer kapitena Ordagića je planski i ja to znam

Objavljeno : 14-07-2017 15:34h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Tuzlanska Sloboda nakon priprema na Kupresu ušla je u završni proces u kojem će trener Vlado Jagodić iskristalizirati momčad za Premijer ligu.

U razgovoru s Jagodićem napravili smo presjek priprema na Kupresu te očekivanja Tuzlaka u narednoj sezoni BHT Premijer lige koja je pred nama.

“Kao prvo, moram naglasiti da je na Kupresu odrađeno onako kako je i planirano, te osjećam potrebu da se i lično zahvalim osoblju hotela Adria ski i direktoru Bagariću. Povratak sa priprema je u pretoplu Tuzlu uslijedio baš na vrijeme i mislim da će period adaptacije proteći brzo te da će već generalka protiv Mačve upravo pokazati da spremno dočekujemo početak prvenstva. Do danas smo odradili 38 treninga i odigrali 6 kontrolnih utakmica kao i dvije internog karaktera, tačnije naša dva tima. Sve to je dovoljno pokazalo na koga mogu više ili manje računati, jer je i činjenica da smo neke igrače (Krpić i Ćulum) dobili malo kasnije, a i da u posljednjoj liniji, liniji stopera, imamo nedefinisanu situaciju sa zdravstvenim stanjem Škahića, te smo na pripreme vodili ukupno njih 6. Sada su od njih 7 dvojica višak i u narednoj sedmici ćemo i te stvari raščistiti.”

“Segment igre u kojem nisam nikako bio zadovoljan, a to je defanziva, smo mnogo unaprijedili što pokazuje i broj primljenih golova u pripremnim utakmicama a to je 4 na 6 utakmica. Angažovanje Ignjatovića i Zukića kao i ostanak Mehmedagića je dao doprinos čvrstini i mnogo taktički odgovornijoj igri. Datih 34 gola u 6 odigranih utakmica nije za potcijeniti, bez obzira s kim smo igrali i mogu samo reći da smo “podbacili” protiv Sloge Tojšić prije tri dana, u segmentu efikasnosti. Dolazak dvojice već provjerenih golgetera Krpića i Husića, uz naše mlade Tandira i Smajića od kojih mnogo očekujem, mi daje za pravo da vjerujem da će malo protivničkih mreža ostati netaknutih. Na lijevoj strani je dolazak Đorđilovića, koji se još traži i adaptira, zaoštrio konkurenciju, a mislim da smo veliko pojačanje na “kritičnoj” poziciji defanzivnog zadnjeg veznog, dobili u iskusnom Milanu Ćulumu”, kazao nam je strateg Tuzlaka.

Nakon studiozne analize Jagodić se okrenuo ciljevima Slobode.

“Naši ciljevi su jasni. Liga za prvaka u ovoj sezoni, a nastavak slaganja i selektiranja ekipe za narednu sezonu (100 godina kluba) i konačno trofej u Tuzli je naša obaveza. Radimo polako i sistematično, gdje Uprava kluba čini velike napore da se riješi zatečenih nagomilanih problema ali i da dosljedno ispunjava sve obaveze i planove. Svaka im čast za ovo do sada.”

Jagodić se osvrnuo i na eventualni transfer Amera Ordagića u Zrinjski.

“I eventualni transfer kapitena Ordagića je planski i ja to znam. Naravno da bih volio da ga imam i dalje, ali svakom dobrom igraču i prije svega čovjeku i profesionalcu, a on to definitivno jeste, klub će pomoći da nastavi svoju karijeru uspješnije i da zaradi, ali i da klub od toga zadovolji svoja minimalna ulaganja. Mislim da je iza nas period “odvođenja igrača iz Tuzle za ruku i bez pozdrava”, i zato sam nepopravljivi optimista da će u Tuzli 2019. godine biti velika “fešta” i nešto što nije do sada doživljeno. Naše “fukare” i svi ostali “slobodaši” to sigurno zaslužuju”, rekao je Jagodić.