20.4.2018

Jagodić: Pustite selektora da radi i odgovara za svoj posao!

Objavljeno : 09-01-2018 12:22h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon izbora Roberta Prosinečkog za novog selektora mnogi su fudbalski stručnjaci dali svoj komentar. Kontaktirali smo bivšeg selektora mlade reprezentacije BiH Vladu Jagodića koji je itekako kompetentan da kometariše izbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Jagodić trenutno trenira Javor koji pokušava izvući iz ambisa. Podržao je izbor Prosinečkog te mu je poželio plasman na Evropsko prvenstvo.

“Iskreno čestitam Robiju na izboru za selektora, kao što bih čestitao i mom prijatelju Amaru da je izabran. Sa Robijem se lično poznajem i duboko vjerujem da može reprezentaciju odvesti na naredno veliko takmičenje, jer bi to trebalo biti stalna praksa. Selektora treba podržati, jer je on po funkciji institucija. Svi mu miramo biti iskreni saradnici, ali ga i pustiti da radi i sastavlja onako kako on misli da je najbolje”, kazao je Jagodić dodavši:

“Vrlo dobro znam šta to znači, jer sam bio u toj ulozi, ali i vrlo dobro znam u kakvom društvu živimo. Mogu samo pretpostaviti poslije prvog objavljenog spiska ili prve loše odigrane utakmice, kada se probude oni koji ciljano i po zadatku ruše, šta ga čeka. E zbog tih i takvih smo tu gdje smo, a bez kontinuiteta i podrške se ništa ne može napraviti. Zato, na kraju poruka, pustite selektora da radi i odgovara za svoj posao, a ‘spavači’ ne budite se i ostanite u dubokom snu. Možda nekada nešto dobro usanjate”, poručio je Jagodić koji je još jednom poželio sreću Robertu Prosinečkom.