19.4.2018

Eldar Čivić: Nadam se pozivu u A selekciju, idol mi je Džeko

Objavljeno : 15-03-2017 14:25h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Čivić je porijeklom iz Tojšića, mjesta kod Kalesije, a prve nogometne korake naučio je u Slobodi iz Tuzle, odakle je sa šesnaest godina prešao u Češku, u Slovačko, gdje je trenutno standardan član prve ekipe.

Prošao je sve omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a trenutno je član reprezentacije do 21 godine. U razgovoru za BHFudbal.ba govorio nam je o svom klubu Slovačko, planovima za budućnost, ali i reprezentaciji.

Trenutno ste član ekipe Slovačko koja se takmiči u prvoj Češkoj ligi, kako ste zadovoljni Vašim igrama ove sezone?

“Da, član sam Slovačko. Krenulo je dobro, u tri utakmice nemamo izgubljene utakmice, sve je počelo kako treba i zadovoljan sam svojim igrama, ali ne želim stati na ovome.”

Prije skoro pet godina otišli ste u Češku, da li je velika razlika u uslovima u BiH i Češkoj?

“Navikao sam se na Česku, ljudi su fini i lijepo mi je ovdje. Razlika sigurno postoji, od terena i rada sa igračima do svega ostalog.”

Da li ste imali ponuda za napuštanje ekipe Slovačko?

“Ponuda ima, ali poslije ove polusezone sigurno da ću sjesti sa ljudima koji me zastupaju da vidimo najbolje rješenje za mene.”

Mlada reprezentacija prošli kvalifikacijski ciklus odigrala je za zaborav, pa je izabran novi selektor Vinko Marinović, da li ste zadovoljni izborom?

“Bilo je mnogo promjena u igračkom kadru, ali mislim da bi ovaj ciklus trebao i mora biti puno bolji. Želio bi se zahvaliti selektoru Nestoroviću na ukazanom povjerenju, nadam se da ću ga postići i kod selektora Marinovića koji je sigurno veliki stručnjak.”

Uskoro počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo U-21, da li mlada reprezentacija može ostvariti dobar rezultat?

“Moramo pružiti puno više nego u prethodnim kvalifikacijama, puno više i mislim da možemo do dobrog rezultata.”

Prošli ste sve omladinske selekcije BiH, očekujete li poziv u ‘A’ selekciju?

“Istina je da sam prošao sve omladinske selekcije. Svaki se igrač nada pozivu u ‘A’ selekciju pa tako i ja, a nadam se da ću se svojim igrama nametnuti selektoru.”

Ko je Vaš fudbalski idol?

“Jedan od idola mi je Edin Džeko, ali i Zlatan Ibrahimović.”