20.4.2018

Edin Šehić za BHFudbal.ba: Osvojit ćemo Kup Hrvatske!

Objavljeno : 12-01-2018 22:52h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Edin Šehić bivši mladi reprezentativac BiH u aprilu prošle godine potpisao je za Hajduk čime je, kako i sam kaže, ispunio svoj dječački san.

Iako još uvijek ne dobija veliku minutažu u Hajduku Šehić sigurno predstavlja igrača koji će u budućnosti biti nosioc igre splitskog kluba.

Upravo smo razgovor otvorili sa pitanjem o Šehićevoj minutaži.

“Tek sam došao, pa sam mogao i očekivati minutažu koju imam. Ulažem puno truda i rada, znam da će moje vrijeme doći i da ću pokazati da zaslužujem svaku minutu”, kazao je na početku razgovora Edin Šehić.

Hajduk ove sezoni ima priliku osvojiti Kup Hrvatske. U polufinalu se sastaju sa Lokomotivom, a Šehića smo pitali da li Hajduk može do trofeja?

“Naravno da možemo, puno radimo i ulažemo trud kako bi postigli taj cilj. Osvojit ćemo ga” poručio je 22-godišnji krilni igrač kluba pod Marjanom.

Dinamo je mnogo odmakao. Kakve su ambicije u proljetnom dijelu HNL-a?

“Puno bodova je još u igri, liga nije gotova tako da se ne predajemo i dajemo sve od sebe. Došao je novi trener, dobro i marljivo radimo i bit ćemo i više nego spremni za daljnji dio prvenstva”, uvjeren je Šehić.

Vidite li svoju igračku budućnost u ‘bilom’ dresu?

“Naravno, moje misli i snaga su uvijek uz ‘Bile’, jasan je bio Edin.

Za kraj smo ostavili komentar na imenovanje Roberta Prosinečkog za novog selektora reprezentacije BiH i da li on može odvesti ‘Zmajeve’ na EP?

“Siguran sam da može, reprezentacija BIH ima iznimno nadarene nogometaše i uvjeren sam da će stručnjak kakav je Prosinečki napraviti dobar posao sa dečkima”, rekao nam je Šehić na kraju razgovora.

Vjerujemo da će Edin Šehić u proljetnom dijelu lige dobiti veću minutažu kako bi pokazao svoje nogometno znanje koje bez sumnje i posjeduje.