24.3.2018

Ćiro: Želim da svi Bosanci i Hercegovci navijaju za Hrvatsku

Objavljeno : 02-12-2017 11:12h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Uh, sine moj, kakva grupa… Naježio sam se kada sam saznao da će Hrvatska igrati protiv Argentine. Ovo je super grupa, trebamo prihvatiti da su tu još Nigerija i Island. Hrvatsku vidim u finalu, ako Modrić i društvo budu u pravoj formi. U jednom dahu je za “Avaz” žrijeb grupe Hrvatske komentirao nekadašnji selektor BiH, Miroslav Ćiro Blažević.

Ćiro je žrijeb iz Kremlja pratio u Zagrebu.

– Pretpostavlja da će svi kazati da je Argentina najteži rival Hrvatskoj. Tu je jedan Leo Mesi (Messi), strašan igrač. Po meni najbolji… Bit će to meč za pamćenje Svi igraju dobro danas: Bitno je dobro otvoriti SP prvom utakmicom. Neko me pita može li Hrvatska osvetiti BiH, koja je na prošlom Mundijalu nepravedno ispala umjesto Nigerije? Ja kažem Bosna i Hercegovina će sama imati priliku da se osveti Nigeriji. Bit će još Mundijala, a čvrsto vjerujem da će i na njima igrati moja BiH – kaže Ćiro.

Legendarni trener je dodao da uskoro planira doći u BiH.

– Moram, uz kaficu, sa meni dragim ljudima evocirati uspomene na lijepe dane koje sam proveo u BiH. Znam da je proteklih dana bilo mnogo tenzija na relaciji BiH – Hrvatska, onih političkih, a kazat ću samo – želim da svi Bosanci i Hercegovci navijaju za Hrvatsku na Mundijalu. Mi smo prijateljski narod – dodao je bivši selektora Bosne i Hercegovine, legendarni Ćiro.