19.8.2019

Ćiro: Zamisli molim te: on pobijedi, a mi mu j….. majku!

Objavljeno : 13-09-2018 11:56h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici je sa 1:0 savladala reprezentaciju Austrije, i upisala drugu pobjedu u Ligi nacija.

Iako su izabranici Roberta Prosinečkog prikazali mnogo bolju igru nego što je to bio slučaj u Belfastu protiv Sjeverne Irske, na press konferenciji, ali i na društvenim mrežama ponovo nije nedostajalo kritika na račun igre.

Za Ćiru nema dileme. Pobjeda se mora ostvariti bilo kakvim sredstvom.

“Mi smo specijalisti da kritiziramo, čak i pobjedu! Zamisli molim te: on pobijedi, a mi mu j….. majku kako smo bili dominirani”, kaže Blažević za N1.

Ćiro je čvrsto stao uz selektora Prosinečkog i iz Zagreba dao savjet fudbalskoj javnosti u BiH da budu strpljivi jer Bosna i Hercegovina u svojim redovima ima mnogo novih igrača kojima treba vremena, te je rekao da će lijepa igra doći. Ono što je sada bitno jesu pobjede i bodovi na tabeli.

“Prosinečki je u dva navrata pokazao da je pobjednik. On je pobjednik, tihi. On ima taj pobjednički mentalitet, istina skriveni, ali on je obilan i on će to komunicirati svojim igračima i za očekivati je da će bh. selekcija sa Prosinečkim donijeti puno radosti nama svima”, kazao je Blažević.

Za kraj, Blažević je izjavio kako je apsolutno uvjeren da će BiH biti jedna od reprezentacija koja će biti učesnik EURA 2020. godine.