20.4.2018

Ćiro: Roberte, budi pobjednik i sve ćeš ujediniti!

Objavljeno : 06-01-2018 22:57h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Stadion Bilino Polje u Zenici ključao je kad bi na njega Miroslav Ćiro Blažević izveo reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kad je izabran za selektora BiH, Ćiro je prihvaćen aklamacijom.

I ostao je Ćiro ljubimac navijača jer BiH je igrala dobro, bila je na korak od ostvarenja cilja, no onda je Portugal sve pokvario i Blažević je nakon godinu i pol dana i 17 utakmica na toj vrućoj klupi, otišao. Dva poraza od Portugala sa po 1:0 u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bila su ključna.

– Prosinečki je jako nadaren trener i siguran sam da će s BiH postići rezultat. To sam rekao i svim svojim Bosancima, a nema tko me nije zvao kad je Prosinečki bio kandidat i sad kad je izabran za taj posao. Jedino, a i to sam im rekao, moraju ga slijediti, biti uz njega i reprezentaciju i vidjet će kakvog su sjajnog izbornika dobili – u dahu je ispričao Ćiro Blažević čim su spomenuli Prosinečkog i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

No, velika je razlika od načina na koji je Ćiro dočekan 2008. godine i ovoga što je dočekalo Roberta Prosinečkog. Mediji mu nisu nimalo skloni.

– Ma napravit će on atmosferu iako danas situacija nije sjajna.

– Znate kako je, uvijek vas dočekaju na nož kad nekamo dođete na takav posao, a pogotovu je tako u BiH. Samo su mene dočekali aklamacijom, sve ostale nisu. No, ne bojim se za Prosinečkog, on je i sjajan psiholog i trener i vidjet ćete, uspjet će. I to sam poručio svima u BiH. I držim da sam već svojim riječima u njihovim medijima ublažio taj ne baš topli doček kakav je Prosinečki dobio u medijima, kazao je Ćiro u razgovoru za VL.

Dio medija ga u startu ne simpatizira zbog nacionalnosti, neki su napisali i vrlo neukusna štiva. Kako ste se vi nosili s tom podijeljenosti triju naroda?

– Nisam imao problema. I da znate, da sam u ključnoj utakmici dobio Portugal, ujedinio bih cijelu Bosnu i Hercegovinu. No, i Robert će to znati. Rezultat je taj koji stvara atmosferu i koji briše nekakve druge razlike. Dakle, Roberte, budi pobjednik i sve ćeš ujediniti bez obzira na sve ono što u startu nije bilo baš lijepo – uvjeren je Ćiro koji drži da reprezentacija BiH ima potencijala i da je baš Robert Prosinečki dobar odabir.

– Oni su slični nama, tamo uvijek ima telenata, imaju taj vic u igri kao i mi, stalno izlaze novi igrači, a Prosinečki je kvalitetan i pametan trener te će sastaviti momčad koja će igrati dobro i nadam se da će mu krenuti i s rezultatima, tada će mu sve biti lakše i ići će samo prema naprijed.

Imate li nekakav savjet za njega?

– Samo mu treba strpljenja, znam da znanje ima, zaključio je Ćiro.