12.12.2019

Anković: Vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata!

Objavljeno : 20-07-2018 20:59h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Prije više od mjesec dana mladi Luka Anković produžio je suradnju sa GOŠK-om iz Gabele te je tom prilikom stavio paraf na dvogodišnji ugovor.

22-godišnji Anković u razgovoru za naš portal otkrio nam je očekivanja kluba iz Gabele uoči nove sezone BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Razgovor smo počeli informacijama o Ankovićevoj povredi.

Dugo vremena ste zbog povrede bili ste van terana. Jeste li se na netom završenim pripremama uspjeli vratiti u optimalno fizičko stanje?

“Prije priprema odradio sam jako kvalitetnu i mukotrpnu rehabilitaciju. Pripreme su također bile kvalitetne i svakim danom priprema sve sam se bolje osjećao i mislim da sam taman fizičku i psihičku formu tempirao za prvenstvo”, kazao je mladi lav iz gabelskom kluba na početku razgovora.

GOŠK je u pripremnim susretima izgledao vrlo dobro. Možete li tu igru i formu prenijeti na prvenstvo koje počinje već sutra susretom u Gabeli?

“Unatoč zahtjevnim treninzima i umoru zabilježili smo 3 pobjede i remi ali više od tih pobjeda veseli me naša kvalitetna igra i mnoštvo prilika koje stvaramo. U pripremama se samo mogu stvoriti naznake za prvenstvo ali ja vjerujem da su naše naznake vrlo pozitivne i da ćemo u prvenstvu biti još bolji sad kad smo svježi i maksimalno pripremljeni”, rekao je Anković.

Pitali smo Ankovića kakva su mu iskustva u radu sa trenerom Dudićem.

“Trener Dudić je od prvog dana svog dolaska u ekipu unio ogromnu energiju, znanje i prenio svoje samopouzdanje u igrače. Treninzi su mu moderni, zabavni a ujedno vrlo korisni za ekipu i za razvoj pojedinca u toj ekipi. Osim Feđe spomenio bih tu njegove suradnike Dženana Zaimovića i Romea Mitrovića koji čine kvalitetan stručni stožer čije su zasluge za igru i rezultate naše ekipe ogromne”, kazao je Anković o svom šefu struke.

Kako ste zadovoljni svojom formom i igrama u toku perioda priprema?

“Kao što sam već spomenuo mislim da sam iz dana u dan rastao na treninzima i utakmicama. Bilo je zahtjevno na početku ali kako sam skupljao treninge i minute sve je išlo lakše pa sam tako na generalci upisao 2 asistencije i napunio se samopouzdanjem pred 1. kolo”, zaključio je Luka.

U nedjelju vam u Gabelu dolazi osvajač Kupa Bosne i Hercegovine. Može li GOŠK na svom terenu priprediti iznenađenje ‘Plavima’ s Grbavice?

“Željezničar maksimalno respektiram, gledao sam dvije njihove europske utakmice i sigurno da imaju visoku kvalitetu. Objektivno su favoriti protiv nas ali mi smo se za ovo dugo spremali i vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Ja sam protiv Želje postigao prvi seniorski gol još tamo 2013. godine kao junior, prošle sezone sam protiv njih u prvom kolu postigao premijerligaški prvijenac, a ne bih imao ništa protiv da nastavim sa dobrim igrama i u ovoj utakmici”, riječi su mladog napadača GOŠK-a.

Za kraj smo ostavili očekivanja ‘Lavova’ u novoj sezoni Premijer lige.

“Naša očekivanja su prvo ono osnovno ostanak u elitnom rangu BiH nogometa. Idemo korak po korak, iz kola u kolo sa maksimalnim zajedništvom, angažmanom pa ćemo vidjeti koliko daleko idu naši dometi a ja vjerujem da možemo puno”, kazao nam je za kraj Luka Anković.