10.12.2019

“Znam da je Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu!”

Objavljeno : 14-11-2019 18:18h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Sutra nas očekuje kvalifikacijski okršaj protiv Italija u Zenici.

Selektor Italije Roberto Mancini održao je konferenciju za medije:

– Imam dileme na pozicijama desnog beka i mjestu drugog napadača. BiH se sigurno ovdje osjeća ugodno ali mi ćemo pružiti maksimum kako bi došli do pobjede. Ovo je vrlo bitna utakmica za ekipu jer igramo protiv fizički i tehnički dobre ekipe. To je dobar test za naše mlade igrače kako bi poboljšali svoju igru – rekao je Mancini i dodao da se prije osam mjeseci na ovu utakmicu gledalo kao ključnu.

– BiH ima jako dobru ekipu i očekuje nas lijepa utakmica. Vidjet ćemo kako će se završiti. Mislim da je i utakmica u Torinu pokazala kakav protivnik nas očekuje. Ima li smo i zvižduka na prethodnim utakmicama, ali i one su se završile aplauzom – rekao je na kraju Mancini.

– Znamo da nas očekuje užarena atmosfera, bilo bi bitno da kvalifikacije završimo bez poraza i pružit ćemo maksimum na terenu da otežamo posao domaćoj reprezentaciji. Znam da je Edin Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu, ima izvrsnu tehniku i zbog njega smo imali problema na početku prošle utakmice. Spremni smo da igramo protiv njega i ostalih – istakao je na kapiten Italije, Leonardo Bonucci.