17.11.2019

ZA ISTORIJU: Luka Modrić najbolji igrač na svijetu!

Objavljeno : 24-09-2018 22:16h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) proglašen je najboljim igračem svijeta u protekloj sezoni u izboru FIFA-e.

Luka Modrić postao je prvi igrač u istoriji koji je osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine i postao najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e u istoj godini.

Modriću je trofej “The Best”, rad zagrebačke umjetnice Ane Barbić Katičić, na svečanosti u londonskom Royal Festival Hallu uručio predsjednik FIFA-e Gianni Infantino. “Velika je čast i predivan trenutak stajati ovdje s ovim trofejom. Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bi postao ovo što jesam”, poručio je kapiten Vatrenih koji se zahvalio i kapitenu generacije ’98 Zvonimiru Bobanu.

“On je bio moj uzor i inspiracija. Oni su nam pokazali da i mi možemo sanjati veliki rezultat. Volio bi pohvaliti i moju Hrvatsku. Imali smo predivno ljeto, hvala vam na podršci i predivnim emocijama”, poručio je Modrić.

Tagovi: FIFA  Luka Modrić