5.4.2020

Unai Emery otpisuje šestoricu na kraju sezone

Objavljeno : 27-03-2019 18:25h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Arsenalu treba novca za ovoljetna pojačanja. Tako je i sam trener Unai Emery izjavio tijekom siječanjskog prijelaznog roka, dajući do znanja svojim navijačima da će se tako upustiti u utrku za naslov prvaka Engleske bez adekvatnih igrača koji se mogu prilagoditi njegovom sustavu igre i mogu odgovoriti zahtjevima minucioznog španjolskog trenera.

Kako bi došli do ‘love’ i otvorili si prostor u proračunu za pojačanja koja bi im trebala pristići – prvenstveno na posudbu, a potom i trajni otkup – moraju otpustiti određeni ‘višak’ u aktualnom kadru. Prvi na listi je Mesut Ozil. Najplaćeniji igrač Topnika ima tjednu plaću od čak 350 tisuća funti tjedno te će uprava gledati najbrži način da ga utrži ovog ljeta. Ipak, Nijemac je zadovoljan i plaćom i novom minutažom pod Emeryem, tako da ovo neće biti lagan posao.

Sljedeći na listi je također igrač koji se nerijetko nađe u udarnoj postavi, ali sve rijeđe u drugom dijelu sezone. On trenutno prima 200 tisuća funti tjedno, što je približno plaći Aubameyanga, ali Gabonac ima garantirano mjesto u sastavu Španjolca. Armenac je, tako, sve bliže odlasku ovog ljeta.

Osim navedenog dvojca, siguran je odlazak još trojice igrača. Vratar Petr Cech je najavio odlazak u mirovinu po završetku sezone, Aaron Ramsey je već dogovorio transfer (besplatan) u Juventus, a na isti način bi trebao otići i napadač Danny Welbeck kojem također ističe ugovor, ali se nije naigrao pod Unaijem Emeryem, a njegova karijera nažalost je previše obilježena ozljedama.

Posljednji koji se dovodi u vezu s odlaskom je i Nacho Monreal. Sada već 33-godišnji bek spominje se kao zamjena za Jordija Albu, a iako je desni bek, po potrebi može dobar posao odraditi i na lijevoj strani. Njemu također završava ugovor krajem lipnja i gotovo je sigurno da mu Topnici neće ponuditi novi.

Tagovi: Arsenal  Unai Emery