7.4.2020

Real dogovorio transfer vrijedan 130 miliona eura?

Objavljeno : 28-05-2019 23:45h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Ako ćemo vjerovati pisanju španskih i engleskih medija, onda će Eden Hazard, toliko željeni igrač na Santiago Bernabeuu, uskoro postati novi igrač Real Madrida u transferu vrijednom 130 miliona eura (uključeni bonusi). Najčitaniji britanski tabloid The Sun javlja kako je sve između Reala i Hazardovih predstavnika sve dogovoreno.

Belgijac će imati jednu od najvećih plaća u nogometu i sportu općenito. Zarađivat će preko 450 hiljada eura sedmično, odnosno oko 23 miliona eura godišnje, otkrivaju Englezi u svom pisanju. Samo za usporedbu, aktualna Zlatna lopta Luka Modrić, prema pisanjima španskih medija, ima tek 10 i pol miliona eura na godinu.

Predsjednik Reala Florentino Perez u utorak navečer otvoreno je razgovarao o Hazardu u gostovanju na radiju. Pa je tako za poznati španski Onda Cerou kazao:

“Pokušavamo nekoliko godina Hazarda učiniti igračem Real Madrida. On je jedan od najvećih svjetskih nogometaša. Radimo na projektu koji će ljude natjerati da ponovo sanjaju, gdje ćemo vratiti glad i ambicije. Već sam preživio ovu fazu. Sanjam da će Hazard stići ove godine na Santiago Bernabeu. Napravit ćemo dobru momčad ove godine”, istaknuo je Florentino Perez i dodao:

“Jako sam zainteresiran za njegov dolazak u Real Madrid i nadam se da će Hazard doći ove godine. On je jedan od najvećih svjetskih nogometaša. Prošle godine željeli smo ga dovesti, ali ove godine je ostao samo godinu dana na ugovoru i lakše je”.