11.12.2019

Portugalac kao prvo pojačanje dovodi napadača!

Objavljeno : 21-11-2019 13:49h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon otkaza Mauriciju Pochettinu, uprava Tottenhama ekspresno je pronašla zamjenu u vidu Josea Mourinha.

Portugalac je biranim riječima govorio o svom prethodniku i rekao mu „da će uvijek biti dobrodošao u klub“. Ali, život ide dalje i ‘The Special One’ se okreće prema budućnosti i krojenju momčadi po svom guštu kako bi zadovoljio apetite predsjednika Daniela Levya.

Prioritet su mu pojačanja na desnom beku i u veznom redu. Tu se u prvom planu u engleskim medijima ističu Youcef Atala iz Lillea, Paulo Dybala iz Juventusa i Bruno Fernandes iz Sportinga, ali prije svih Portugalac ima jedno ime u vidu.

To je jedan od njegovih ljubimaca, a riječ je o Zlatanu Ibrahimoviću. Otočki mediji, na čelu s Telegraphom, pišu kako će Spursi krenuti u utrku s Milanom za švedskog veterana i namjera im je oteti njega Rossonerima i predstaviti ga kao prvo pojačanje ove zime pod vodstvom novog trenera.

‘Ibrakadabra’ postaje slobodan igrač na zimu i već se oprostio od navijača LA Galaxya te je njegov povratak u Europu praktički neupitan. Pitanje je samo u koju državu i koji klub će doći, a po svemu sudeći Milan je dobio ozbiljnu konkurenciju, poglavito sa Joseom Mourinhom na čelu, trenerom kojega je Ibrahimović uvijek posebno cijenio.