16.2.2020

NOGOMETNA PERVERZIJA: Tottenham izbacio Ajax!

Objavljeno : 08-05-2019 22:22h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Po prvi put u finalu Lige prvaka ćemo gledati okršaj Ajaxa i Liverpoola.

Utakmica počinje furiozno. Lasse Schöne u šestoj minuti izvodi korner s desne strane, a De Ligt nebeskim skokom kao i protiv Juventusa, matira protivničkog golmana Llorisa i dovodi Ajax u vodstvo 1:0.

U 35. minuti Ajax podebljava vodstvo na 2:0. Van Den Beek krade loptu na sredini terena i nakon kratkog trka daje ju lijevo Tadiću, koji vidi Ziyecha u naletu i vraća povratnu. Marokanac iz prve puca i neobranjivo šalje loptu u lijevu malu mrežicu Llorisa. Ovo je četvrti gol za redom kojeg Ziyechu namješta upravo Tadić.

Drugo poluvrijeme pripada Spursima. Već u 55. minuti smanjuju na 2:1 kad se Rose na svojoj polovici rješava jednog igrača, loptu poteže Alli i kratko ju prepušta Lucasu Mouri a on u punom trku plasira ispod Onane. 59. minuta već donosi izjednačenje. U gužvi llorente propušta zabiti iz mrtve blizine, no lopta na posljetku dolazi do vižljastog Moure koji se uspjeva namjestiti na udarac sa 7-8 metara i kroz šumu nogu poslati loptu u desnu nebranjenu stranu Ajaxovog gola.

Doslovce u zadnjoj sekundi predviđene sudačke nadoknade, šok na Johan Cruijff Areni. Opet ubitačna kombinacija Allija i Lucasa Moure pred golom Onane i Brazilac matira kamerunskog golmana i pretvara se u apsolutnog junaka kluba iz sjevernog Londona.

Tako je tragično završila jedna naizgled predivna bajka o mladosti i čistom nogometnom znanju i talentu Kopljanika, no još jednom smo se uvjerili kako bajke ne postoje. Bit će ovo neprospavana noć u Amsterdamu…

Tagovi: Ajax  Tottenham