24.3.2018

Ne pomažu dolari i šeici: Real Madrid izbacio P$G!

Objavljeno : 06-03-2018 22:37h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Real Madrid ostvario je plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su večeras savladali PSG u Parizu sa 2:1, a ukupan rezultat bio je 5:2.

Prvu pravu priliku imali su gosti, kada je Ramos opalio unutar kaznenog prostora nakon prodora i ubačaja Vazqueza na desnom krilu – golman domaće ekipe Areola je bio prisiljen na svoju prvu pravu obranu.

Međutim, prvo poluvrijeme je, barem po dojmu, pripalo Realu – imali su i drugu veliku priliku kada je Benzema izašao jedan na jedan pred Areolu, nakon pogreške zadnjeg reda PSG-a, ali mu je golman domaćih obranio.

Drugo poluvrijeme počelo je u više-manje istom tonu iako je PSG pokušao uzeti više inicijative u izgradnji igre. Međutim, tek nešto više od pet minuta da Ronaldo zabije i praktički riješi pitanje prolaska. PSG je pokušavao organizirati napad iz zadnje linije, ali je Dani Alves poklonio loptu Asensiu, koji je povukao na lijevoj strani, izvukao čuvara, gurnuo Vazquezu koji je savršeno centrirao za Portugalca koji je glavom zabio za 1:0.

Nakon sat vremena igre, Emery je izvukao svog osigurača, Mottu, i ubacio još jednu osmicu – Pastorea, što je postavilo uzorak do kraja utakmice – PSG je bacio sve u napad, što je ostavilo puno prostora Realu u tranziciji.

Utakmica je, a time i pitanje prolaznika, bila je praktički riješena u 67. kada je Marco Verratti dobio drugi žuti i ostavio PSG sa desetoricom.

U sličnom, rascjepkanom, ritmu prepunom pogrešaka igralo se do kraja, a to najbolje pokazuju i dva pogotka koja su pala – pogoci Cavanija, koji je Parižanima dao trunku nade u 71. minuti, i Casemira, koji je potvrdio pobjedu Reala, pali su na isti način – nakon gužve u kaznenom udarcu.

Tagovi: PSG  Real Madrid