22.1.2018

Na utakmici Italije i Švedske nisu dosuđena 4 penala

Objavljeno : 14-11-2017 09:41h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Švedska je sinoć u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija odigrala 0:0 na San Siru i tako izborila SP iduće godine u Rusiji, a Italija će propustiti ovo veliko takmićenje prvi puta nakon 1958. godine. No, da je sudac svirao neke očigledne stvari, ko zna kako se ova utakmica mogla rasplesti.

Glavni sudac ove neizmjerno važne utakmice za obje momčadi bio je Španac Antonio Miguel Mateu Lahoz. Kada je trebalo zaustaviti igru i kazniti igrače žutim kartonom, bio je brz na okidaču – podijelio ih je čak devet.

No čini se da je i donio odluku da na toj utakmici neće svirati niti jedan kazneni udarac, a priliku za to imao je barem četiri puta.

Prvo je Parolo nakon kontakta s Augustinssonom pao u šesnaestercu, no Lahozova procjena je bila kako materijala za najstrožu kaznu tu nije bilo.

Zatim je na drugoj strani Darmian igrao rukom u vlastitom šesnaestercu, Lahoz je već krenuo puhnuti u zviždaljku no na kraju je ipak odustao.

U 40. minuti dogodila se slična situacija, Forsberg je pokušao dodati loptu u for, lopta u šesnaestercu u ruku pogađa Barzaglija, ali Lahoz se ponovno nije oglasio. Forsberg je burno protestirao na ovakvu odluku te mu je španski sudac još i pokazao žuti karton.

I kada su već svi pomislili kako Španac preočito gura Talijane na SP, on donosi novu kontroverznu odluku, no ovaj put protiv Italije.

U kaznenom prostoru Švedske loptu koljenima prima Darmian na kojeg natrčava Lustig i koljenom ga udara u prsa. Lahoz je prekinuo igru, no samo kako bi dao loptu Švedskoj i dosudio Darmianovo igranje rukom.

Nepotrebno je raspravljati što bi bilo, kad bi bilo, no očito je kako sudac nije dorastao razini zadatka i svojim je odlukama, odnosno nedonošenjem istih, mogao direktno uticati na konačni rezultat ove vrlo utakmice.

Tagovi: Italija  Švedska