18.10.2019

Musemić: Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan!

Objavljeno : 07-08-2019 22:27h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U okviru 3. kola kvalifikacije za EL Sarajevo u Zenici dočekuje ekipu BATE Borisova. Tim povom danas 7. avgusta, održana je press konferencija u press salonu stadiona Bilino polje gdje su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

HUSREF MUSEMIĆ: „Nadam se da smo u proteklih desetak dana upoznali sa ekipom Bate. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan. O kakvoj ekipi se radi pokazuje to da su u 11 posljednjih godina igrali 9 puta u grupnoj fazi Lige prvaka ili Lige Evrope. Protiv Celtica smo u dva meča postigli po gol. Nadam se da ćemo i sada. Šišić i Ahmetović se vraćaju i Mersudin će vjerovatno sutra početi utakmicu. Šansu vidim u svakom meču i na nama je da budemo pametni i disciplinovani i sigurno da ćemo dočekati svoju priliku protiv svake ekipe što smo pokazali protiv Celtica.”

Nakon šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Husrefa Musemića, prisutnima se obratio i kapiten Krste Velkoski.

KRSTE VELKOSKI: „Kao što je i trener rekao imali smo dovoljno vremena da se upoznamo sa našim protivnikom, sa njihovim manama i vrlinama, pokušat ćemo to sutra na utakmici da iskoristimo i napravimo aktivan rezultat za revanš.”, rekao je kapiten kluba iz Titove 38b.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Evropa ligu između Sarajeva i BATE na rasporedu je sutra na Bilinom polju sa početkom u 19:45 sati.