20.3.2018

Mateo Beusan: Kassai je imao šest ključnih grešaka!

Objavljeno : 19-04-2017 23:54h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon uzvratnog susreta četvrtfinala između Real Madrida i Bayerna osim o nogometu priča se i o lošim reakcijama suca Viktora Kassaija.

Iz Bayerna tvrde kako ih je Kassai oštetio i tako odlučio tijek utakmice. Mateo Beusan analizirao je suđenje Mađara i zaključio kako je sinoćnje suđenje bilo najgore koje je vidio na ovoj razini takmičenja.

“Utakmica je bila jako teška za suđenje. Toliko spornih detalja kod čovjeka koji je sudio na 130 susreta, rekorder Uefe. Što se jučer događalo samo on zna”, rekao je Mateo Beusan u HRT-ovoj emisiji Lige prvaka.

Što se tiče ključnih detalja, iskusni Mateo Beusan je izdvojio osam spornih trenutaka od kojih su samo dva dobre odluke sudaca. Naravno onaj ključni trenutak u 84. minuti, kad je Kassai pokazao Vidalu drugi žuti i poslalo ga u svlačionicu, velika je pogreška glavnog suca.

U regularnom dijelu bilo je 1:2. UEFA-ini elitni suci nisu vidjeli dva očita ofsajda za spasonosne golove Reala, ali počinili su i još niz grešaka na štetu ljubitelja nogometa koji su gledali ovu lakrdiju:

Beusan je pronašao još jednu, no krenimo redom.

Prvi gol postiže u 52. minuti Lewandowski iz penala. Casemiro je srušio Robbena u kaznenom prostoru, a Lewandowski zabio u lijevi kut pored ukipljenog Navasa za vodstvo Bayerna. Rivali su tada bili ukupno rezultatski poravnati, ali Real je imao prednost zbog gola u gostima.

“Čisti penal, ali se ne slažem da je Casemiro trebao dobit žuti”, ističe Beusan pa nastavlja sa situacijom iz 66. minute:

“Lewandowski ide sam prema Navasu, sudac svira ofsajd, ali Marcelo je bio prvi igrač do svog golmana i tu nije bilo ofsajda”

Beusan tvrdi da nije regularan ni autogol Sergija Ramosa u 78. minuti. “Tu se dogodilo zaleđe Lewandowskog koji je utjecao na igru, i taj gol nije smio biti priznat.”

“U 80. minuti Casemiro udara Robbena, ali nije dobio drugi žuti karton za isključenje. U 84. minuti Vidal je dobio drugi žuti, ali nije napravio niti faul. U 104. minuti, kod gola Ronalda za 2:2, nema nikakvog opravdanja za pomoćnika kao kod slučaja Lewandowskog. Bio je 85 cm u ofsajdu. Kod trećeg gola Reala nije označen ofsajd, ali je ono bilo minimalno i pomoćnik nije bio u dobrom kutu. Ipak to je greška. Ronaldo je nakon samo pet minuta od prve pogreške suca opet zabio iz ofsajda”, smatra Beusan.