26.3.2019

HVALA TI BOŽE: Hrvatska ide u polufinale!

Objavljeno : 07-07-2018 22:56h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Hrvatska je nakon još jedne velike drame upisala prolaz na SP u Rusiji, domaćin je eliminiran i ponovno na penale Hrvatska ide dalje!

U prvih pola sata najopasnije situacije pred ruskim golom dolazile su s desnog boka otkud je nekoliko puta Vrsaljko opasno ubacivao, ali pogotka, pa ni pravog udarca nije bilo. Rusija je prema naprijed uglavnom igrala na brzi prijenos lopte prema Dzjubi koji je bio zadužen za zadržavanje lopte ili prijenos prema prvom slobodnom igraču koji dolazi naprijed.

Iz jedne slične situacije Rusija je i povela. U 31. minuti Čerišev je na nekih 35 metara odigrao dupli pas s Dzjubom, nakon što je ponovno dobio loptu, došao je do 20-ak metara od gola Subašića i odlično pogodio u sam gornji ugao. Ponovno je uslijedio brzi odgovor. Mandžukić se u 39. minuti odlično ubacio iza leđa ruske obrane, s lijeve strane ušao u 16 metara i pronašao u sredini Andreja Kramarića koji je ulazio iz drugog plana i glavom lijepo pospremio loptu iza leđa Akinfejeva za 1:1 na odmoru.

Do kraja regularnog dijela trajao je pritisak Hrvatske koja je pokušavala pronaći pukotinu u ruskoj obrani, ali gusto postavljeni Rusi uporno su blokirali i izbacivali loptu iz 16 metara. U 90. minuti javio se problem s Danijelom Subašićem koji se u jednom trenutku uhvatio za mišić i ostao na travi, ali srećom je ipak nastavio s igrom. Iako je Hrvatska bila dosta bolja u drugom dijelu, ostalo je 1:1 na isteku 90. minute.

Odmah na startu produžetka novi problemi, ovaj put s Vrsaljkom koji je zaradio ozljedu koljena i morao je van igre. Međutim Hrvatska ipak dolazi do gola! U 101. minuti Modrić je ubacio iz kornera, Mandžukić je u skoku dovoljno omeo Ignaševiča da lopta dođe do Vide koji je glavom šalje u mrežu! Hrvatska je povela 2:1! Rusi su u drugom produžetku krenuli na sve ili ništa i to im se isplatilo u 115. minuti. Džagojev je ubacio iz slobodnjaka, lopta je došla na glavu Fernandesa koji prosljeđuje loptu u ugao za 2:2.

Još jednom penali i trganje živaca, ali Hrvatska je ponovno na penale prošla dalje! Subašić je obranio jedan, Mario Fernandes je promašio okvir gola, a kada je Ivan Rakitić ponovno zabio u petoj seriji, svemu je bio kraj!

Hrvatska ide u polufinale! Potpuno zasluženo, čestitamo komšije!