18.10.2019

Husref Musemić: Moramo ih učiniti nervoznim i napasti!

Objavljeno : 14-08-2019 10:04h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Fudbaleri Sarajeva jutros su otputovali put Bjelorusije, gdje ih sutra očekuje revanš susret trećeg pretkola Evropske lige. Podsjećamo, u prvoj utakmici igranoj prošle sedmice, BATE je s(p)retno stigao do pobjede.

Trener bordo tima Husref Musemić kazao je okupljenim novinarima da njegov tim mora napasti BATE od prve minute.

– Moramo ih učiniti nervoznim i napasti. Čekat ćemo momenat da napravimo šansu i zabijemo gol. Nećemo dopustiti da lagano igraju, jer oni imaju rezultat koji im odgovara – kazao je Musemić.

Dodao je da je to moguće, ako se uzmu rezultati utakmica od jučer.

– U fudbalu je sve moguće. Vidjeli ste šta je Dinamo uradio sinoć u Mađarskoj. Možemo postići dva gola BATE-u. U Zenici smo imali četiri ili pet kvalitetnih šansi i mogu reći da se nećemo predati bez obzira na rezultat – rekao je Musemić.

Napomenuo je da želi da njegov tim ponovi igru iz Zenice.

– Tada nismo ni imali sreće, ali ni koncetracije. Ubijeđen sam da možemo zabiti gol i iskreno živim za trenutak da povedemo, i da vidim kako se u tim uslovima ponaša BATE – dodaje trener FK Sarajevo.

Također je kazao da će najbolji strijelac bordo tima Mersudin Ahmetović putovati sa ekipom.

– On ide sa nama, a da li će igrati, to ćemo vidjeti. Čisto sumnjam da će početi, jer je to rizično – zaključio je Musemić.

Mladi Andrej Đokanović je kazao da se nada brzom golu.

– Tada imamo dobre šanse i vjerujem da možemo proći dalje. U Zenici smo mogli i trebali napraviti bolji rezultat, ali nismo imali realizaciju – kazao je Đokanović.