22.2.2018

Hercegovac Zlatko Dalić novi je selektor selekcije Hrvatske!

Objavljeno : 07-10-2017 16:25h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Kao što se nagađalo od sinoć kasno navečer, nakon novog debakla Hrvatske protiv Finske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Ante Čačić dobio je otkaz, a na njegovo je mjesto sjeo Zlatko Dalić.

Čačić je dobio otkaz nakon neuvjerljivih igara reprezentacije, koja je bila gotovo siguran sudionik Svjetskog prvenstva u Rusiji, a sada svega kolo prije kraja mora slaviti na teškom gostovanju u Ukrajini da bi izborila dodatne kvalifikacije. Čačićeva Hrvatska izgledala je bezidejno, beskrvno i na trenutke očajno, te je otkaz bio jedini logičan potez HNS-a.

Mnogi smatraju da je stigao prekasno, jer je Hrvatska praktički na rubu duboke provalije, a s nje će ju pokušati spasiti Zlatko Dalić.

Dalić je trenerski ugled i kredibilitet stekao poglavito odličnim rezultatima u arapskom i azijskom svijetu, gdje je vodio ponajveće klubove i materijalno se osigurao za tri života. Taj je uvjet navodno bio vrlo važna stavka, jer se šuška da Savez u financijskom smislu ne stoji baš najbolje.

HNS ne može platiti trenera kojem su financije najvažnija stavka, posebice ako se Hrvatska ne plasira na SP, dok je Daliću novac vjerojatno zadnja stvar na popisu želja.Dalić nije preuzeo klupu na samo jednu utakmicu.

On je dugoročno riješenje Saveza. Prihvatio je vrući krumpir, jer mu je rečeno da će ostati selektor kako god se završile kvalifikacije.

Tagovi: Hrvatska  Zlatko Dalić