20.2.2020

Francuzi odgovorili na upit iz Hrvatske: Doping? Vi se šalite

Objavljeno : 23-09-2019 23:21h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Francuska nogometna reprezentacija tvrdi kako Međunarodna antidopinška agencija (WADA) ne provodi nikakvu istragu nad francuskim nogometašima zbog navodnog korištenja spornih kofeinskih žvakaćih guma čime je demantirala napise El Munda.

“Pa to je ludost. Mislio sam da se netko šali kada su mi kolege proslijedile vaš upit”, rekao je Raphael Raymond, glasnogovornik francuske reprezentacije u telefonskom razgovoru za Hinu.

“To nije istina. Nema nikakve istrage niti imamo ikakvih problema s antidopinškom agencijom. Jedine žvakaće gume koje se koriste u našoj svlačionici jesu one obične koje se mogu kupiti u trgovini”, izjavio je.

Neki hrvatski portali naveli su ranije u ponedjeljak, pozivajući se na El Mundo, kako se istraga provodi nad Francuskom i francuskim nogometnim klubom PSG-om. WADA i PSG do objave ove vijesti nisu odgovorili na upit.

Španjolske novine El Mundo izvijestile su prošli utorak kako nogometaši PSG-a, protiv kojih je u srijedu igrao Real Madrid, koriste žvakaće gume bez šećera, s kofeinom i vitaminom B. Navele su kako svaka žvakaća guma sadrži 50 mg kofeina te da se taj “energetski šut” apsorbira u pet minuta za razliku od kave ili običnog energetskog napitka za čiju je apsorpciju potrebno pola sata.

“Taj stimulans aktivira nervni sustav i smanjuje osjećaj umora. To nije doping, ali je pod prismotrom WADA-e”, izvijestio je El Mundo dodavši da je reprezentacija Francuske nosila 120 paketa takvih žvakaćih guma na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Tagovi: Francuska  Hrvatska