18.10.2019

EVROPSKO PROLJEĆE: Dinamo na bosanski pogon!

Objavljeno : 08-11-2018 22:47h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Dinamo iz Zagreba večeras je pobijedio Spartak Trnavu u 4. kolu Europske lige i izborio toliko priželjkivano proljeće u Europi.

 

Svega sat vremena prije utakmice situacija s maglom nije obećavala. Čim je utakmica počela magletina se ponovno pojačala i ma terenu je bilo jedva vidljivo. No, i u takvim uvjetima Dinamo je dokazao da je puno bolja momčad od Spartaka i na odmor se otišlo s prednosti Plavih od 2:0.

Nakon što su izgledne šanse propustili Arijan Ademi, Amer Gojak, Amir Rrahmani i Izet Hajrović, Plavi su napokon poveli u 22. minuti utakmice. Gojak je iz blizine petom poentirao za zasluženo vodstvo Dinama.

Magla je i samim igračima otežavala igranje, Dinamo je i dalje dominirao, a na korak do prezimljavanja Plavi su stigli u 35. Petar Stojanović je centrirao, a desni bek gostiju Andrej Kadlec ugurao je loptu u vlastitu mrežu.

Dinamo je i u nastavak krenuo dominantno, Plavi su kontrolirali utakmicu, no Spartak je ipak stigao smanjiti prednost. Vakhtang Chanturishvili je „slomio“ Petra Stojanovića i neobranjivo pogodio za povratak Spartaka.

Do kraja utakmice Plavi su sigurno sačuvali stečenu prednost i dočekali ono što su generacije Dinamovih nabijača čekale – europsko proljeće!

OSTALI REZULTATI EVROPSKI LIGE: