21.10.2018

DAN UOČI SP: Selektor Španije dobio otkaz zbog Reala!

Objavljeno : 13-06-2018 11:25h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Samo dan prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji španski nogometni savez smijenio je njihova selektora Julena Lopeteguija!

Čelni ljudi španskog nogometa na ovaj su se potez odlučili nakon što je jučer objavljeno da Lopetegui preuzima Real Madrid.

“Tim potezom je izdao i reprezentaciju i Savez jer je Lopetegui prije tri sedmice potpisao novi ugovor s nama. Bilo smo prisiljeni otpustiti izbornika. Želimo mu sve najbolje”, na izvanrednoj press-konferenciji je saopštio Luis Rubiales, predsjednik španskog nogometnog saveza.

”Pregovori s Realom odvijali su se bez ikakvog znanja saveza. Saznali smo sve pet minute prije objave medijima. Neke pravila ponašanja se ipak moraju znati”, naglasio je predsjednik Rubiales, pojasnivši:

“Htjeli smo s njim otići do samog vrha i napraviti pravi rezultat, ali smo prisiljeni ovako reagirati. Ne možemo ignorirati to što dva dana prije početka Svjetskog prvenstva naš izbornik pregovara s drugim bez da nas je obavijestio. Ne želim otkriti od koga sam saznao pet minuta prije objave da će Julen postati novi trener Reala. Možda smo s ovim izgubili šansu za dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu, ali smatrao sam da zbog odgovornosti prema svim Špancima moramo smijeniti selektora.”