22.1.2018

Dalić i službeno za kormilom Hrvatske na SP u Rusiji!

Objavljeno : 14-11-2017 14:07h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i selektor Zlatko Dalić dogovorili su se oko uvjeta daljnje suradnje na sastanku održanom u sjedištu Saveza.

Nakon što je na impresivan način odveo Hrvatsku na SP, Zlatko Dalić i službeno je dobio povjerenje Saveza da vodi hrvatsku reprezentaciju.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju Hrvatske nakon remija protiv Finske te je pobjedom protiv Ukrajine osigurao dodatne kvalifikacije, u kojima su Vatreni s ukupnih 4:1 slavili protiv Grčke.

“Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat”, izjavio je Davor Šuker za HNS.

Hrvatski selektor je nakon utakmice u Grčkoj u prvi plan gurnuo igrače, čak se i javno izvinuo Kramariću što ga je ostavio na klupi. A što se tiče Rusije, smatra kako je spreman te da Hrvatska može napraviti dobar rezultat.

“Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima”, dodao je selektor Zlatko Dalić.

Tagovi: HNS  Zlatko Dalić