20.1.2018

Dalić: Hvala igračima i navijačima, zajedno smo uspjeli

Objavljeno : 10-11-2017 09:55h Objavio: BHFudbal.ba (A.P)

Reprezentacija Hrvatske sinoć je na Maksimiru sa 4:1 razbila neugodne Grke u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Hrvati su sinoć predvođeni selektorom Zlatkom Dalićem očitali nogometnu lekciju Grcima, koji je i više nego zadovoljan nakon velike pobjede.

“Hvala igračima i navijačima, zajedno smo uspjeli. Ovo je samo prvo poluvrijeme, nema opuštanja. Igrači zaslužuju ovakvu podršku, cijela Hrvatska stoji iza nas, primili smo toliko poziva i poruka. Nismo mogli igrati loše uz takvu podršku. Ali nema euforije, kao što ne bi bilo ni tragedije. Potpuno sam fokusiran na drugu utakmicu s Grcima”, kaže Dalić i nastavlja:

“Ovo su vrhunski igrači, njima treba samo malo razgovora i postavljanje na prave pozicije. Treba im malo veselja i dobrog raspoloženja. Žao mi je što Mandžukić i Badelj nisu bili s nama”, rekao je Dalić i nastavio o igri:

“Tražio sam igru preko bokova, teško je protiv grčkog bunkera. Žao mi je što smo primili gol, dogodila se nesigurnost koja se nije smjela dogoditi. Idemo u Grčku kao da je 0:0. Tražio sam da Kramarić i Perišić idu unutra prema napadaču i otvaraju bokove. Pravu stvar su odradili Brozović i Rakitić. Grčka ima dvije jake tačke, prekid i drugu loptu, a te lopte kupili su moji igrači. Brozović i Rakitić. Luka Modrić mora igrati ofanzivnije, tako je i igrao. Strinić je odradio vrhunski posao i upisao prekrasnu asistenciju. Htio sam na koncu odmoriti Kalinića, uveo sam Rebića u špicu desno. Možda se nije najbolje snašao, ali moramo dati mladim igračima da osjete atmosferu.”