20.4.2018

‘Da se drugačije prezivam Šveđani bi me uvijek branili’

Objavljeno : 10-01-2018 13:56h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Nakon što je Ribery optužio francuske medije kako mu nisu pružili podršku u borbi za Zlatnu loptu 2013. godine, Zlatan Ibrahimović odradio je svoj dio medijskog rata. On je već duže vrijeme sa švedskim medijima u napetim odnosima, a na sve to gleda kao na prikriveni rasizam.

Zlatan Ibrahimović nikada nije skrivao svoju jaku osobnost, uvijek je imao čvrst stav i znao ga je braniti. Sa švedskim medijima posebno je vodio ratove, a tvrdi kako bi sve bilo drugačije da je čistokrvni Šveđanin.

“Što švedski mediji rade, brane li me ili napadaju? I dalje me napadaju jer ne mogu prihvatiti da sam Ibrahimović. Da neki drugi igrač radi pogreške koje ja radim, branili bi ga, ali kada sam ja u pitanju, onda me napadaju. To je rasizam, ne kažem da je klasični, ali je prikriveni. To postoji i u to sam 100% siguran jer bi bilo sve drugačije da se prezivam Andersson ili Svensson. Da se tako prezivam, vjerujte mi, branili bi me i da opljačkam banku”.

Unatoč svemu smatra kako je napravio sasvim dovoljno da ga smatraju najvećim švedskim igračem svih vremena.”Ono što sam ja napravio, nije nitko uspio. Zlatnu loptu za švedskog igrača godine nitko nije osvojio više od dva puta. Znate koliko ih ja imam? 11. 11 Zlatnih lopti. To se nikada nije dogodilo, nikada niko nije toliko učinio za švedski nogomet i ja sam najbolji.”