26.1.2020

ČASTAN OPROŠTAJ: Zrinjski slavio protiv Šveđana!

Objavljeno : 15-08-2019 21:59h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U uzvratnom susretu trećeg pretkola Europske lige Zrinjski je pobjedio Malmö u Širokom Brijegu, ali prolaz dalje izborio je švedski predstavnik zahvaljujući pobjedi 3:0 u prvom susretu.

Prvo poluvrijeme Zrinjski je bio agilniji, imali su izabranici Harija Vukasa terensku inicijativu i nekoliko prilika, ali je realizacija izostala. Plemići su uglavnom probijali po strani. U 17. minuti poslije lijepe kombinacije Čurjurića i Mandića na centaršut je zakasnio Lendrić. Najbolju šansu domaćin večerašnje utakmice u prvom dijelu imao je u 30. minuti. Nakon šuta Govedarice jedan od defenzivaca Malmöa je skrenuo loptu, a na drugoj vratnici je zakasnio Lendrić.

Zrinjski je silovito krenuo u nastavku. Pravili su Plemići ozbiljan pritisak, ali je gostujuća obrana uglavnom bila na razini zadatka. U 57. minuti Čurjurić je šutirao iz slobodnjaka, a Dahlin je bio dobro postavljen. Nastavili su Plemići s napadima i u narednim minutama, bez većih problema su dolazili do protivničkog kaznenog prostora, međutim konkretna realizacija bi izostala.

pak, kraj utakmice je donio promjenu rezultata, a domaći su pobjednički gol uspjeli postići u 90. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio Šovšić nakon što je prethodno oboren Lendrić. Na kraju je ostalo 1:0 pa švedski predstavnik zahvaljujući trijumfu od 3:0 u prvom susretu izborio plasman u play-off Europske lige s ukupnih 3:1.