20.4.2018

Barcelona za igrača Liverpoola iskeširala 160 miliona eura!

Objavljeno : 06-01-2018 21:00h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Phillipe Coutinho novi je igrač Barcelone u koju stiže iz Liverpoola, a klub s Anfielda ovim je transferom u džep pospremio oko 160 miliona eura.

„Coutinho ima dopuštenje kluba da obavi sve formalnosti kako bi se transfer što prije obavio“, stoji u službenom saopštenju Liverpoola.

„Postignut je dogovor između Barcelone i Liverpoola oko transfera Philippa Coutinha. Igrač će potpisati ugovor do kraja sezone i na još pet godina. Otkupna klauzula iznosit će 400 miliona eura“, objavio je klub s Camp Noua.

A Coutinhov odlazak s Anfielda komentirao je i Jurgen Klopp.

„Teškog srca, kao momčad i kao klub, opraštamo se s dobrim prijateljem, sjajnom osobom i fantastičnim igračem“, kazao je Klopp.

Trener Liverpoola dodao je i kako je Coutinho pokazivao vrhunsku razinu profesionalnosti, iako je inzistirao na tome da se transfer dogodi prošlog ljeta.

„Kao klub učinili smo sve da ga pokušamo uvjeriti kako je ostanak Liverpool podjednako atraktivan kao i selidba u Španjolsku, ali on je posve siguran da njegova budućnost – i budućnost njegove obitelji – u Barceloni“, dodao je.