5.4.2020

Zvjezdan Misimović organizira fudbalski kamp u Sarajevu

Objavljeno : 20-05-2019 20:17h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Ovo ljeto će Sarajevo biti bogatije i atraktivnije za fudbalski kamp čiji organizator je naš bivši reprezentativac Zvjezdan Misimović. Kamp će početi 22. juna, a održati će se u kampu FK Sarajeva u Butmiru.

“Ideja o  kampa javila se još u vrijeme kada sam prestao biti aktivan igrač. Cijeli svoj život posvetio sam fudbalu i on mi je mnogo dao. Sada mi se pružila prilika da i ja nešto učinim za dječake koji žele da fudbal bude ono čime će se baviti u svom životu. Ja sam imao sreću da sam svoju karijeru započeo u drugačijim uslovima i zbog toga želim da takve uslove pružim i ovim dječacima. Smatram da BiH ima mnogo talenta i da se toj djeci treba pružiti šansa i obezbijediti najbolji uslovi za rad. Naš cilj je da ovaj Kamp ponudi djeci i više od samog fudbala, da to bude njihova igra u kojoj će uživati, graditi se kao ličnosti i steći nove prijatelje,“ rekao nam je Misimović.

Fudbalski kamp našeg proslavljenog reprezentativca Zvjezdana Misimovića u potpunosti je u organizacionom smislu spreman za svoje prvo izdanje.

„Ideja kojom smo se vodili je naša životna vodilja, a to je da je fudbal više od igre i da kroz njega želimo utjecati na psihofizički razvoj djece. Naš cilj je da ovoj djeci prenesemo pozitivnu energiju i da ih na taj način usmjerimo ka pravim vrijednostima i približimo im sport u pravom smislu. Želim prije svega da ova djeca budu zadovoljna, da im se pruže najbolji uslovi za treniranje i da upoznaju svoje fudbalske idole. To će im ostati uvijek u sjećanju čak i ako fudbal ne bude njihov životni odabir,“ dodao je Miske.

Posebnost ovog Kampa ogleda su u specifičnom pristupu svakom dječaku. Biće urađena dijagnostika/testiranja svakog dječaka pojedinčano te će se na osnovu dobijenih rezultata dati preporuke za daljni razvoj nogometnih.

Dječaci će biti podijeljeni u dvije smjene:

• Prva smjena od 10-12 godina sa trajanjem od 6 dana
• Druga smjena 12-14 godina sa trajanjem od 6 dana

Svoje prisustvo potvrdili su svi selektori omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine, a Kamp je podržan i od strane Nogometnog saveza BiH.
„Biti podrška ka nečijem ostvarivanju snova je moja najveća satisfakcija. U tome će mi pomoći moji prijatelji sa kojima sam igrao i dijelio najbolje trenutke u sportskoj karijeri“, – rekao je Zvjezdan Misimović.

Organizatori su obezbijedili kompletnu opremu za sve polaznike kampa.
Vaše prijave na Kamp i pitanja možete poslati na mail: info@miske10.ba.

Napominjemo da je broj mjesta ograničen. Vidimo se u Sarajevu!