4.4.2020

Uspješno završen nogometni kamp Miske Academy

Objavljeno : 05-07-2019 18:50h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

U period od 22. do 28. juna, i 29. juna do 4. jula, u Sarajevu je održan kamp Miske Academy, našeg proslavljenog igrača Zvjezdana Misimovića.

Na kampu je sudjelovalo ukupno 140 djece, iz 7 država Evrope i svijeta. Djevojčice i dječaci su trenirali u vrhunskim uslovima i sa najboljim mladim, ali vrlo iskusnim trenerima. Ističemo činjenicu da je na Kampu sa djecom radilo čak 24 trenera.

Svaki polaznik kampa je prošao sve dijagnostičke procedure, a po dobivenima nalazima testiranja i vrlo konkretne preporuke za daljnji razvoj i trenažni proces. Osim što su radili na taktičko-tehničkim elementima nogometne igre, polaznici Kampa su imali priliku da razgovaraju i sa sportskom psihologinjom i sa nutricionistkinjom. Cilj ovih razgovora je bio da se nauči nešto novo o važnim segmentima modernog nogometa, kao što su mentalni trening i ishrana. Polaznicima kampa, koji su ostvarili najbolje rezultate na pojedinim testovima brzine, agilnosti i eksplozivne snage dodjeljene su i posebne diplome.

Od izuzetnog značaja je naglasiti da su dva polaznika kampa, Amer Boručija i Božidar Malbašić, nakon pokazanih rezultata na testiranjima, ali i na nogometnom terenu, upućena u kamp reprezentacije BiH za njihov uzrast.

O impresijama sa terena, možete pogledati fotografije u galeriji ispod.

kamp 2

kamp 3

kamp 4