20.4.2018

Sejdović: Poznajem Njemačku, možemo proći grupu!

Objavljeno : 11-04-2017 15:53h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Bh. kadeti izborili su po drugi put nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti u maju održano u Hrvatskoj. Naša reprezentacija smještena je u grupi C gdje će za protivnike imati Srbiju, Republiku Irsku i Njemačku.

O utiscima nakon plasmana na Evropsko prvenstvo za BHFudbal.ba govorio je Emir Sejdović, kadetski reprezentativac BiH i igrač FSV Frankfurta.

“Emocije nakon plasmana na Evropsko prvnestvo su još prisutne i svaki dan se radujem zbog tog uspjeha. No, sada se treba fokusirati na to da se što bolje predstavimo na prvenstvu i da nam ovaj uspjeh bude motivacija za dalje. Ja se i fizički i psihički pripremam za Evropsko prvenstvo.”

“Mi smo dobra ekipa i ako ostavimo srce na terenu, možemo proći grupnu fazu. Naravno, to će biti jako teško, ali ja poznajem Njemačku dobro i znam da je to moguće, ali samo ako protiv njih budemo igrali kao ekipa.”

Hoćete li protiv Njemačke imati posebnu motivaciju, jer igrate u toj zemlji?

“Za mene je to još jedan veliki plus i motivacija što igramo protiv Njemačke i ja ću dati sve od sebe protiv njih i da im pokažem da je Bosna i Hercegovina moja jedina domovina.” – rekao je Emir Sejdović na kraju razgovora.

Utakmice grupne faze se igraju se od 3. do 10. maja na stadionima u Zaprešiću, Lučkom, Velikoj Gorici, Sesvetama, Varaždinu, Rijevici i Kostreni, a četvrtfinalne utakmice će biti odigrane 12. i 13. maja (Zaprešić, Velika Gorica, Varaždin), polufinale je na rasporedu 16. maja (Zaprešić, Varaždin), dok je finale zakazano za 19. maj (Varaždin).