5.4.2020

Novi Bosanac na Maksimiru? Mladi Balić trenirao s Dinamom

Objavljeno : 06-12-2018 20:43h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Neki od najboljih Dinamovih transfera u omjeru uloženog i dobivenog bili su oni iz BiH. Uz Emira Dilavera, Izeta Hajrovića i Amera Gojaka koji danas nastupaju za zagrebački klub, bilo je još mnogo dinamovaca koji su tokom historije dokazivali izreku “Nema stranca do Bosanca”.

Kada su u pitanju Bišćani, najveći trag je svakako ostavio Zlatan Arnautović. Bio je odbrambeni igrač pun snage i odličnog skoka, s Dinamom je osvojio prvenstvo 1982. i Kup 1983. godine, dok je, recimo, Miroslav Dujmović bio nešto manje uspješniji, pa njegova epizoda na Maksimiru i nije potrajala.

Dinamov dres bi, kako stvari stoje, uskoro mogao obući još jedan talentovani nogometaš iz Bihaća. U pitanju je Amar Balić, kojeg je nogometno obučavao Ahmet Kečalović u OFK Bihać, a zapaženi nastupi koje je pružao u ovoj školi nisu promakli ni Modrima koji su ga pozvali na ‘mini pripreme’ u Maksimir.

Nadareni Balić, koji je ujedno i pionirski reprezentativac Bosne i Hercegovine, već na prvom treningu je pokazao raskošan potencijal. Obzirom da ima svega 15 godina, te da se radi o strancu, izgledno je da će Balić i slučaju da zadovolji Dinamove ukuse ostati još neko vrijeme u domovini gdje će se igrački nastaviti razvijati do određene dobi.

“Treniranje s vršnjacima iz Dinama mi je svakako motiv da nastavim raditi još bolje. Želja mi da jednog dana igram za tako veliki klub, no polako, svjestan sam da je preda mnom još mnogo posla. Šta bude, bit će”, kazao je Balić, koji osim što igra ‘kao veliki’ i djeluje zrelo poput već odrasle osobe.

Tagovi: Amar Balić  GNK Dinamo