18.10.2019

Kanadski “Sejo Salihović” želi igrati za reprezentaciju BiH

Objavljeno : 09-03-2018 21:48h Objavio: Redakcija BHFudbal.ba

Da su fudbalski talenti Bosne i Hercegovine rasuti diljem Evrope i Sjeverne Amerike opšte je poznata stvar, a nasvježiji primjer je Edin Balagić koji živi i igra fudbal u Hamiltonu u Kanadi.

Mali Edin rođen je u Kanadi, a roditelji su mu porijeklom iz Ključa. Trenutno nastupa za ekipu Hamilton Uniteda na poziciji lijevog krila, ali po potrebi može igrati i na mjestu lijevog beka.

“Sa tri godine sam počeo da igram u First Touch Academy u Hamiltonu. Trenutno sam u Hamilton Unitedu, ali postoji mogućnost da prije početka sezone promijenim tim. Zainteresovan je moj bivši klub OTS, kao i Sparta”, rekao je za BNM.ba imenjak našeg kapitena Džeke.

“Najdraži igrač mi je Zlatan Ibrahimović. Volim njegov stil igre i volim to što je vođa u svakom timu u kojem igra. Baš kao i on, volio bih igrati u Manchester Unitedu”, dodaje Balagić.

“Što se tiče bh. igrača, svi su mi dragi, ali najdraži mi je ipak kapiten – Edin Džeko”, govori nam mladi Edin.

“Pratim sve utakmice reprezentacije BiH. Moj otac je išao i na utakmice protiv SAD-a i Meksika, ali ja nažalost nisam mogao jer su mi u toku bile pripreme za predstojeću sezonu”, dodaje.

Kaže kako se nada da će jednog dana obući dres Zmajeva.

“Još uvijek nije bilo poziva ni iz Kanade ni iz Bosne i Hercegovine. Ipak, dileme ne bih imao – izbor bi mi bio Bosna i Hercegovina”, podvukao je za kraj mladi fudbaler Hamiltona.

Edin je rođen 23. septembra 2005. godine. Prošle sezone je postigao deset golova i upisao čak 20 asistencija.

Ljevak je i majstor za prekide – penale i slobodne udarce. Prošle sezone je postigao pet golova iz slobodnih udaraca i jedan iz penala, te stoga možemo reći da u njemu čuči novi Sejad Salihović.

Tagovi: BH Talenti